6 Eylül 2013 Cuma

Mürdüm Eriği Reçeli


İlk kez denedim Mürdüm Eriği Reçeli.Rengi ve lezzeti oldukça güzel.Biraz farklı bir tarif.Annem renginin biraz koyu olmasını istersen 1 çay bardağı demlenmiş çay eklememi söylemişti.

Şeftali Reçeli için aslında söylemişti.Ama ben Mürdüm Eriği Reçelini hazırlarken uyguladım.Siz de deneyin.Sonucu paylaşırsanız memnun olurum.

Tam zamanı iken bu tarifi denemelisiniz.

Keyif dolu bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:

  • 1 kilo Mürdüm Eriği
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı demlenmiş çay
  • 1 limonun suyu

Yapılışı:
  • Mürdüm eriklerini yıkayın.
  • Küçük küçük dilimleyin ve tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ekleyin ve 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün 1 çay bardağı demlenmiş çay ekleyin.
  • Tencereyi ocağa alın ve ara ara karıştırarak kıvama gelmesini sağlayın.
  • Bu arada oluşan köpükleri hiç almadım.
  • Köpük olduğu anda ocağın altını kısın ve karıştırarak köpüğü engelleyin.
  • Yaklaşık 45 dk kaynatın.
  • Ocaktan indirmeden 5 dk önce limon suyunu ekleyin.



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

11 yorum :

  1. Bahar'ım seni üzermiyim hiç....Bende bu durumdan muzdaribim facebook blog yorumlarını öldürdü elimden geldiğince uğruyorum ama eski heyecan yok keşke eskiye dönse her şey...Bu arada reçel nefis ellerine sağlık,kavanozlarına bittim maşallah diyeyim:)))Afiyetle tüketin,öpüyorum....

    YanıtlaSil
  2. Her zamanki gibi harika.. :)) güle güle tüketin.

    YanıtlaSil
  3. Sonunda başarabildim bir çok deneme sonrasında açıldı sayfa ve yorum sanırım o kadar yoğun ziyaretçin varki bana sıra gelmiyor ...Ellerine sağlık canım annem çok sık yapardı eskiden rengi ve yoğunluğu mükemmel senden beklenilen başarı yine dorukta afiyetle yemeyi nasip etsin ALLAH ...
    Sevgilerimle Baharcım...

    YanıtlaSil
  4. baharcım şişelerin de içindekiler de çok hoş :) çay ilk kez duydum
    afiyetle inşallah

    YanıtlaSil
  5. çoook severim hatta marmelatını da severim ben!!! ananem de kızılcıkla mürdüm eriğini karıştırır hafif ekşili ve güzel olur o da:)))
    ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Baharcım.. Afiyetle tüketin.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. benim de aklımda bu reçeli yapmak
    hatta bugün giderken yolda arabacıda yine gördüm almak ile almamak arasında tereddüt ettim eve taşımak zor geldi
    çay ayrıntısını ilk kez duyuyorum
    denemeye değer
    afiyetle yeyin arkadaşım
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  8. Mürdüm eriğini çok severim reçelide pek lezzetlidir herhalde ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Afiyetle yiyin.Çay koymayı ilk sizden duyuyorum,ellerinize sağlık rengi süper olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Kavanozların,bardakların,fotoğrafların yine harika !
    Reçeli de merak ettim doğrusu, reçelini yapmak hiç aklıma gelmemişti:)
    Demlenmiş çay detayı da ilginçmiş,denemek lazım.
    Ellerine sağlık Baharcım..

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık,bende çay koyulduğunu ilk defa sizden duyuyorum.Tarifinizi deneyeceğim.Afiyet şeker olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.