Yepyeni bir hafta başladı ve ilk gün bitti bile.Sabah yayınlamayı planladığım Bohça Börek de bu saate kaldı.:)
Çok keyifli bir hafta sonu geçirdik.Haftaya da güzel başlamış olduk tabi.
Umarım bu hafta bu şekilde devam eder.Keyfiniz bol olsun.
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1 çorba kasesi sıvı yağ + su karışımı
- İç malzemesi isteğe bağlı olarak hazırlanır.(Ispanaklı tavsiyemdir)
Üzeri için: 1 yumurta
Yapılışı:
- Tek yufkayı tezgahın üzerine serin.
- Üzerine su ve yağ karışımından her yerine gelecek şekilde sürün.
- Yufkayı zarf şeklinde katlayın.
- Önce sağ tarafı içe sonra sol tarafı içe daha sonra yukarı ve aşağı tarafı içe katlamak zarf şeklidir.
- Her katlanan kenar aynı eşitlikte olmalı.
- Tekrar yağlı karışımdan sürün ve bıçak ile 4 eşit parçaya kesin.
- Her bir karenin içine iç malzeme koyun ve bohça şekli verin.
- Diğer yufkayı da aynı şekilde yapın.
- Toplamda 8 adet börek çıkıyor.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sürün ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Baharcım nefis olmuş,b böreği başka hiç bir böreğe değişmem..Benimki de ıspanaklı olsun..!!ellerine sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilharika ,pratik ve çıtır bir börek, eline sağlık.
YanıtlaSilÇıtır çıtır görünüyor, ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Geçenlerde ben de farklı bir yufka böreği yapmak için bu şekli denemiştim.Sonra bakıp bakıp gururlanmıştım ben buldum bu tarifi diye. Sizden önce komşum da bu şekilde yapmış, ondan sonra havam sönmüştü, sizin tarifle beraber daha çok indi havam:))Elinize sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık ahhh olsa birtane
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor her zaman ki gibi,sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok lezzetli bir börek görüyorum. Böyle çıtır çıtır görünüyor. Sevgiler canım.
YanıtlaSil