Yaz mevsiminin en güzel sebzelerinden biridir Patlıcan.Yemeğinden - böreğine,salatasına kadar her şekilde hazırlamak mümkün.Seviyorsanız tabi.
Kolay bir Patlıcan Yemeği,isteğe bağlı patlıcanları kızartmadan da hazırlayabilirsiniz.
Afiyetle.
Malzemeler:
- 4 orta boy patlıcan
- 1 kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 orta boy tarla domates
- 5 adet yeşil biber
- 1 türk kahve fincanına yakın zeytinyağ
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Patlıcanları alaca soyun.
- Orta irilikte parmak parmak kesin.
- Tuzlu suda 15 dk bekletin ve süzün.
- Tencereye kızartmak için yağ ekleyin.
- Patlıcanları kızartın ve başka bir tencereye alın.
- Üzerine domateslerin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayarak ekleyin.
- Sarımsakları ince kıyın ilave edin.
- Kuru soğanı da ince ince doğrayarak ilave edin.
- En üste yeşil biberleri temizleyin iri iri ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Zeytinyağ gezdirin ve en küçük ocakta kısık ateşte pişirin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Bugün bire bir aynısı vardı bizde. Gerçekten hem hafif, hem de çok lezzetli oluyor. Sizin de ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBenim de çok sevdiğim bir tariftir.Ben bu yemeği üzerine yoğurt dökerek yemeyi çok seviyorum.ellerine sağlık Baharcım.
YanıtlaSilPatlıcanın her hali bizim evde de sevilir. Yemek de çok lezzetli görünüyor Baharım ellerine sağlık.
YanıtlaSilben patlıcan sevenlerdenim baharcığım :) emeklerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
patlıcanın her halini severim geçen yıl reçelini bile yaptım :)
YanıtlaSilafiyet olsun