16 Eylül 2013 Pazartesi

Erzincan Lokumu


Son zamanlar da epey bir denendi bu tarif.

Acaba nasıl bir lezzet diyene kadar dene ve gör dedim kendime.

Denendi ve görüldü nihayet.Nasıl bir şey diye sorarsanız kek,kurabiye arasında hoş bir lezzet.Siz de en kısa zamanda deneyin olur mu?

Kaynak: Refika'nın Mutfağı

Malzemeler:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un (yumuşak bir hamur olunca un eklemeyin)
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri karıştırın.
  • Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri de ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlatın.
  • Mini dikdörtgen fırın tepsisine bütün hamuru eşit şekilde yayın.
  • 180 derece fırında kurabiye kıvamında pişirin.
  • Fırından çıkınca baklava dilimi şeklinde kesin.
  • Üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin.



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

8 yorum :

  1. adı kek kurabiye değil de niye lokum acaba ?
    eline sağlık baharcım

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Nihayet yorum yapabilicem...
    Canım artık senin bloga ulaşmakta zorlanıyorum sanırım genel bir sorun...
    Ellerine sağlık nefis olmuş şu meşhur Erzincan lokumunu merak ettim doğrusu...En kısa zamanda denemek istiyorum bende tarifni not aldım...
    Sevgilerimle Baharcım sarıldım sımsıkı en kocamanından...

    YanıtlaSil
  4. Bahar'cım nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.Faceden takipcinizim şimdide de blogunuza misafirinizim artık.Çok lezzetli tarifleri süper fotolarla yayınlamanız benim çok hoşuma gidiyor. yüreğinize sağlık.Bana da beklerim...SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  6. Lokum görünüm kek:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş bir tarif görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba bende bloğunuzu bugünden itibaren takip edeceğim.Sakallı poğoça tarifinizi bugün yaptım.Çok güzel oldu.Tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.