Son zamanlar da epey bir denendi bu tarif.
Acaba nasıl bir lezzet diyene kadar dene ve gör dedim kendime.
Denendi ve görüldü nihayet.Nasıl bir şey diye sorarsanız kek,kurabiye arasında hoş bir lezzet.Siz de en kısa zamanda deneyin olur mu?
Kaynak: Refika'nın Mutfağı
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un (yumuşak bir hamur olunca un eklemeyin)
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Sıvı malzemeleri karıştırın.
- Un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri de ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Un ve kabartma tozu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlatın.
- Mini dikdörtgen fırın tepsisine bütün hamuru eşit şekilde yayın.
- 180 derece fırında kurabiye kıvamında pişirin.
- Fırından çıkınca baklava dilimi şeklinde kesin.
- Üzerine bolca pudra şekeri serpiştirin.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
adı kek kurabiye değil de niye lokum acaba ?
YanıtlaSileline sağlık baharcım
nefis görünüyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilNihayet yorum yapabilicem...
YanıtlaSilCanım artık senin bloga ulaşmakta zorlanıyorum sanırım genel bir sorun...
Ellerine sağlık nefis olmuş şu meşhur Erzincan lokumunu merak ettim doğrusu...En kısa zamanda denemek istiyorum bende tarifni not aldım...
Sevgilerimle Baharcım sarıldım sımsıkı en kocamanından...
Bahar'cım nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Faceden takipcinizim şimdide de blogunuza misafirinizim artık.Çok lezzetli tarifleri süper fotolarla yayınlamanız benim çok hoşuma gidiyor. yüreğinize sağlık.Bana da beklerim...SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSilLokum görünüm kek:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler
Çok hoş bir tarif görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba bende bloğunuzu bugünden itibaren takip edeceğim.Sakallı poğoça tarifinizi bugün yaptım.Çok güzel oldu.Tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil