9 Eylül 2013 Pazartesi

Limonlu Mısır Unlu Kurabiye


İtiraf ediyorum evde kurabiye olmadan çayımı içemiyorum.:) 

Değişik,lezzetli,ağızda dağılan kurabiyelere ise hiç hayır diyemem.Sevgili Fatma'nın blogun da gördüğüm bu kurabiyeler ne zamandır aklımdaydı.Çok vakit kaybetmeden denedim ve beğendim.

Mutlaka deneyin derim.

Keyif dolu bir hafta sizlerin olsun.


Malzemeler:
  • 125 gr yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 büyük limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
  • Derin bir kaba margarin,pudra şekeri ve yumurtayı ekleyin.
  • Yoğurmaya başlayın.
  • Limon rendesini ve sıvı yağı ekleyin.
  • Bütün hepsini yoğurmaya devam edin ve mısır unu ile un ekleyin.
  • Kabartma tozu ve vanilya ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Dilediğiniz şekilde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında hafif şekilde pişirin.
  • Üzerileri kızarmasın.
  • Soğuduktan sonra üzerlerini isteğe bağlı benmari usulü çikolata eriterek süsleyebilirsiniz.



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

19 yorum :

  1. Kurabiye vazgeçilmezlerden hele çayın yanında iyi gider bende denemeliyim notumu aldım canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. görüntüsü bile şahane..

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık bahar hanım..huzurla yemeniz umuduyla..

    YanıtlaSil
  4. Görünüşü öyle güzel ki, dene beni diye bağırıyor resmen, bayıldım, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. canım cok ama cok çok çok güzel görunuyor emınım lezzetı de oyledır ellerıne sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bahar'cım şahane görünüyor gerçekten, mısır ununa bayılırım eminim tadı muhteşem olmuştur, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Nefisss olmuş canım ...
    Ellerine sağlık ...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Bizim evde de kurabiye kutusu boş kalmamı. Boşaldığı an hemen yenisi yapılır. Bu kurabiye de çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. hafta sonuna yazdım
    kısmet olursa deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  10. ya ben hiç kurabiye sevmem ama bunlari gorunce canim çekiyor ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  11. sizin kurabiyeniz dağılmadan nasıl durdu çünkü fatma hanımın kurabiyesi epey bir dağılmış ben sizin antep fıstıklı kurabiyenizide denedim oda çok dağıldı sizinkilerin görüntüsü çok güzel oluyor fırınla alakalı olbilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Margarin ısısı önemli,kullanılan malzeme önemli,fırın ısısını yazıyorum zaten.Ne yaptıysam onu sunuyorum sizlere.Bir şey diyemiyorum sadece yuvarlayın kurabiyelerin üzerine bastırmayın.

      Sil
  12. hımm bende kurabiye yiyemiyorum. ama bunu deneyeceğim

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım görünümünden şahane bir lezzet olduğu belli.

    YanıtlaSil
  14. Bende sabah boş çayı içebiliyorum da aakşam çayının yanında mutlaka bir şey gerekiyor. Kurabiyenizin en başta sunumu nefis. Lezzeti de mutlaka öyledir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. bu kurabiyeyi siz, tereyağ ilemi yoksa margarin ilemi yaptınız? Rica etsem marka vermenizde bi sakınca varmı ? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Orkide margarin kullandım,tereyağ ile de yapabilirsiniz.

      Sil
  16. Merhaba ben tereyag ile yaptim cok guzel oldu esimde beyendi tarif cin tesekkurler

    YanıtlaSil
  17. Tarifimi deneyip beğendiğine sevindim Bahar'cım :))
    Seninkilerin görüntüsü de şahane :)))
    Ellerine sağlık canım, sevgiler....

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.