İtiraf ediyorum evde kurabiye olmadan çayımı içemiyorum.:)
Değişik,lezzetli,ağızda dağılan kurabiyelere ise hiç hayır diyemem.Sevgili Fatma'nın blogun da gördüğüm bu kurabiyeler ne zamandır aklımdaydı.Çok vakit kaybetmeden denedim ve beğendim.
Mutlaka deneyin derim.
Keyif dolu bir hafta sizlerin olsun.
- 125 gr yumuşak margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 büyük limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Derin bir kaba margarin,pudra şekeri ve yumurtayı ekleyin.
- Yoğurmaya başlayın.
- Limon rendesini ve sıvı yağı ekleyin.
- Bütün hepsini yoğurmaya devam edin ve mısır unu ile un ekleyin.
- Kabartma tozu ve vanilya ilave ederek hamuru hazırlayın.
- Dilediğiniz şekilde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 170 derece fırında hafif şekilde pişirin.
- Üzerileri kızarmasın.
- Soğuduktan sonra üzerlerini isteğe bağlı benmari usulü çikolata eriterek süsleyebilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Kurabiye vazgeçilmezlerden hele çayın yanında iyi gider bende denemeliyim notumu aldım canım ellerine sağlık
YanıtlaSilgörüntüsü bile şahane..
YanıtlaSilellerinize sağlık bahar hanım..huzurla yemeniz umuduyla..
YanıtlaSilGörünüşü öyle güzel ki, dene beni diye bağırıyor resmen, bayıldım, ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım cok ama cok çok çok güzel görunuyor emınım lezzetı de oyledır ellerıne sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBahar'cım şahane görünüyor gerçekten, mısır ununa bayılırım eminim tadı muhteşem olmuştur, ellerine sağlık...
YanıtlaSilNefisss olmuş canım ...
YanıtlaSilEllerine sağlık ...
Sevgilerimle...
Bizim evde de kurabiye kutusu boş kalmamı. Boşaldığı an hemen yenisi yapılır. Bu kurabiye de çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilhafta sonuna yazdım
YanıtlaSilkısmet olursa deneyeceğim..
ya ben hiç kurabiye sevmem ama bunlari gorunce canim çekiyor ellerine saglik canim :)
YanıtlaSilsizin kurabiyeniz dağılmadan nasıl durdu çünkü fatma hanımın kurabiyesi epey bir dağılmış ben sizin antep fıstıklı kurabiyenizide denedim oda çok dağıldı sizinkilerin görüntüsü çok güzel oluyor fırınla alakalı olbilirmi
YanıtlaSilMargarin ısısı önemli,kullanılan malzeme önemli,fırın ısısını yazıyorum zaten.Ne yaptıysam onu sunuyorum sizlere.Bir şey diyemiyorum sadece yuvarlayın kurabiyelerin üzerine bastırmayın.
Silhımm bende kurabiye yiyemiyorum. ama bunu deneyeceğim
YanıtlaSilEllerine sağlık canım görünümünden şahane bir lezzet olduğu belli.
YanıtlaSilBende sabah boş çayı içebiliyorum da aakşam çayının yanında mutlaka bir şey gerekiyor. Kurabiyenizin en başta sunumu nefis. Lezzeti de mutlaka öyledir. Elinize sağlık.
YanıtlaSilbu kurabiyeyi siz, tereyağ ilemi yoksa margarin ilemi yaptınız? Rica etsem marka vermenizde bi sakınca varmı ? Sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba Orkide margarin kullandım,tereyağ ile de yapabilirsiniz.
SilMerhaba ben tereyag ile yaptim cok guzel oldu esimde beyendi tarif cin tesekkurler
YanıtlaSilTarifimi deneyip beğendiğine sevindim Bahar'cım :))
YanıtlaSilSeninkilerin görüntüsü de şahane :)))
Ellerine sağlık canım, sevgiler....