28 Mayıs 2014 Çarşamba

Çilek Soslu Haşhaşlı Muhallebi


Yaz aylarında en çok sevilen şeyler sütlü tatlılar.Çoğu insan hafif olduğu için tercih ediyor.Bizim evde sadece tatlı olsun yeterli.

Misafirlerime porsiyonluk olduğu için sütlü tatlı sunmayı seviyorum.Hem yapımı hem de sunumu kolay oluyor.Haşhaşlı sütlü bir tatlı daha önce denemediyseniz mutlaka deneyin derim.

Mutlu huzur dolu bir hafta sizlerin olsun.


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı silme nişasta
  • 2 türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru haşhaş
  • 1 paket toz krem şanti

Çilek Sos:
  • 2 su bardağı çilek püresi
  • 2 türk kahve fincanı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:
  • Muhallebi için krem şanti hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alın.
  • Çırpma teli ile çırpın.
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra az ılınması için bekletin.
  • Toz krem şantiyi ekleyin ve mikser ile 5dk çırpın.
  • Çilek püresi için başka bir tencereye sos malzemelerini alın ve karıştırarak sosu hazırlayın.
  • Kuplara hem muhallebiden hemde çilek sosundan doldurun.
  • Soğuk olarak servis edin.

3 yorum :

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.