1 Haziran 2014 Pazar

Haşhaşlı Çörek


Sarı çay sofrasının son tarifi de bu nefis haşhaşlı çörekler.1-2-3 derken kaç tane yediğinizi fark edemeyebilirsiniz.

Hayırlı,huzurlu pazarlar dostlar.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un

İç Malzemesi:
  • Yarım su bardağı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı Tukaş Domates Salçası
  • Tuz,karabiber,pul biber

İçine Sürmek İçin:
  • Haşhaş ezmesi

Yapılışı:
  • Hamur için derin bir kaba sıvı malzemeleri alın ve karıştırın.
  • Tuz ve şeker ekleyin.
  • Maya ile birlikte yavaş yavaş un ilave ederek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 30 dk mayalanması için sıcak bir ortamda bekletin.
  • Küçük bir tavaya zeytin yağını ekleyin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve kavurun.
  • Mercimeği başka bir küçük tencereye alın ve üzerine su ekleyerek haşlayın.
  • Haşlanan mercimekleri süzün ve soğanların üzerine alın 1-2 dk kavurun.
  • Tuz ve baharatlarını ekleyin.Salçayı ilave edin.
  • Hamurdan bezeler koparın ve elinizle tezgahın üzerinde açın.
  • Haşhaşı hamurun üzerine sürün.
  • Mercimekli iç harcı bir kenarına koyun ve rulo sarın etrafında döndürün.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 170 derece fırında pişirin.



1 yorum :

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.