27 Mayıs 2014 Salı

Soğanlı Barbunya Salatası


Tukaş konserve barbunya ile hazırldığım çok pratik ve nefis bir salata.Bol soğan ve barbunya.Mutlaka deneyin  sonrasında ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Mutlu huzur dolu bir hafta diliyorum.


Malzemeler:
  • 1 kutu Tukaş Barbunya Konservesi
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım türk kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Yapılışı:
  • Konserve barbunyayı süzün ve üzerinden su geçirin.
  • Süzülmesi için bir kenarda bekletin.
  • Kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Tencereye zeytin yağını ekleyin ve kuru soğanları kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine barbunyayı ekleyin ve karıştırın.Tuz ekleyin.
  • Sarımsağı ezin ve yoğurt ile karıştırın.
  • Barbunyayı servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin.
  • Maydanozları ince ince kıyın ve üzerine serpiştirin.

1 yorum :

  1. Eline sağlık Bahar hanımcım çok lezzetli bir salata olmuş .Sunumu zaten her zaman ki gibi muhteşem sevgilerimle

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.