6 Mayıs 2014 Salı

Patlıcanlı Cevizli Salata


Dün yayınladığım çay sofrası epey bir ilgi gördü.Tarifleri sabırsızlıkla bekleyenler var biliyorum.Her güne bir tarif olarak hepsini paylaşacağım.

Takipte kalın Sevgili Dostlar :)


Malzemeler:
  • 2 su bardağı Tukaş Közlenmiş Patlıcan
  • 10-12 adet kurutulmuş domates
  • Tuz,karabiber,zeytinyağı,limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz

Yapılışı:
  • Derin bir salata kasesine közlenmiş patlıcanı alın.
  • Sos malzemeleri için sarımsağı rendeleyin.
  • Tuz,karabiber,limon suyu,zeytinyağını da ekleyerek sosu hazırlayın.
  • Közlenmiş patlıcanlara sosu ekleyin ve karıştırın.
  • Kurutulmuş domatesleri tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan domatesleri süzün ve küçük küçük doğrayın.
  • Patlıcanlı salatayı servis tabağına alın.
  • Üzerine domatesleri ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin.
  • En son ince kıyılmış ceviz serpiştirerek servis edin.

Kaynak :Lezzetibol

9 yorum :

  1. Her şeyden önce çekim birharika,ellerine sağlık Bahar.Yalnız blog postlarını pinleyemiyorum,oysa senin yazıların da sosyal medyada yayılmayı hakediyor...Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. İşin içinde patlıcan ve sarımsak varsa tamamdır :) ...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...
    Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş,közlenmiş patlıcanlı her lezzete bayılıyorum..ellerine sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. patlıcan mevsimi başlayınca ilk yapılacaklar arasında eline sağlık nefis görüntü

    YanıtlaSil
  5. bende patlicani cok severim ve bu tarifi sürekli yaparim cok lezetli gercekdende.Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. bunu yapmayan ne olsun!
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. bahrımmm fotoğraf bir harika tabi tarifte öyle:) ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık. nefis görünüyor,eminim tadı da öyledir.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.