8 Mayıs 2012 Salı

Kolay Çilekli Pasta


Bu ara çok boş bıraktım burayı değil mi?Aslında sürekli bir şeyler pişiyor mutfakta ama fotoğraf çekimleri sorun oluyor.Fotoğraf gönlümü fethetmeli yoksa bir daha yapana kadar tarif karşınıza çıkmıyor:)
Evet yine bomba gibi bir tarif diyorum gerçekten sorunsuz ve lezzeti enfes bir pasta.Zor gibi görünen aslında çok pratik yapılabilen bir tarif.Mutlaka ama mutlaka denemelisiniz.
Tarif her zaman ki gibi Sevgili Tijen'ciğimden...Canım çok teşekkürler.Sırada ne var?Takipteyim:))

Malzemeler:

  • 5 yumurta sarısı
  • 5 yumurta akı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 türk kahve fincanı un
  • Limon aroması
Arası için:
  • 2 poşet toz şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 150 gr labne
  • 350 gr çilek

Üzeri için:
  • Pudra şekeri
  • Çilek
 

Yapılışı:
  • Tencereye az su koyup kaynamaya bırakın,kaynadıktan sonra ateşi kısın.
  • Üzerine suya değmeyecek bir kabı koyun.
  • Yumurta sarılarını ve toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar mikser ile iyice çırpın.
  • Şeker eriyip malzeme kabarınca ocaktan alın.
  • Üzerine elediğiniz unu ilave edin tekrar çırpın.
  • Ayrıca bir kapta bir çimdik tuz ile yumurta aklarını kar gibi köpürene kadar çırpın.
  • Yumurta akını ters çevirdiğinizde düşmüyorsa kıvamı olmuş demektir.
  • Spatula yardımı ile kek hamurunun içine önce 1/3 ünü ekleyin,yavaşça alttan üste olacak şekilde karıştırın.
  • Diğer kalan malzemenin yarısını da ekleyip yine yavaşça yumurtanın kabarıklığını söndürmeden karıştırın.
  • Kalan yumurta akını da aynı şekilde ekledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı döküp yavaşça yayın.
  • Dikdörtgen mini fırın tepsisi kullandım.
  • Tepsiyi tezgahınıza vurarak malzemenin tam olarak düzleşmesini sağlayın.
  • Soğuk fırını150 dereceye ayarlayın 18-20 dk pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
  • Derin bir kaba toz krem şantiyi ve soğuk sütü ekleyin çırpın.
  • Üzerine labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Kekinizin tüm kenarlarını kesin düzgün bir dikdörtgen olmasını sağlayın.
  • Ortadan ikiye kesip 2 eşit dikdörtgen yapın.
  • Keklerinizin tabanı altta kalacak bir şekilde yan yana koyun.
  • Her iki tarafa da kremayı spatula yardımı ile sürün.
  • Çilekleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Yarıya bölün 1.katın tüm kenarlarına çilekleri dizin.
  • Kalan çilekleri de ufak doğrayın ve kremanın üzerine serin,2.katı üzerine kapatın hafifçe bastırın.
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirin.
  • Buzdolabında üzeri kapalı olarak 1 gece dinlendirin.

30 yorum :

  1. Canım bloglar Çilek açtı:)))Elleri
    ne sağlık süper sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Görüntü muhtşem canım
    çileğe bayılırım özellikle pastaların içinde harika oluyor..
    Ellerine sağlık canım ....

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle enfes görünüyor. ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel diye bir şey varsa sen onu resimlemişsin, enfes doğrusu, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık baharcım tijende de görmüştüm aynısını yapmışsın ikinize de kocaman tebrikler :)

    YanıtlaSil
  6. vallahi süper görünüyor ama bizim evde tatlı yasak artık eşim yzüünden bend eyiyemiyorum :(( koymayın böyle resimler ühüüüüüüü

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş Bahar, bunu deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  8. Bu ne güzellik böyle,sunum harika,çilek desenler aman allahım,ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
  9. Bir porsiyon bende isterim, kendim labne yiyemem, bende ellerimle sevdiğime yediririm:))
    Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor,çilekli pastaya da bayılırım zaten.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. muhteşem bir pasta olmuş.ayrıca yapış şeklinde ilgimi çekti.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Nefis nefis nefis
    Çok güzel görünüyor
    Yiyen herkese afiyet olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Harika bir görüntü bu ellerine sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ağzım beş karış açık baka kaldım fotoğrafa öyle

    bu ne görüntü ya Rabbim
    süper yaa :)

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  15. MIMMMM..Muhteşem bir görüntü,eminim tadıda öyledir..ellerine sağlık..bende bu ara çileğe taktım,herşeyi çilekli yapıyorum...Herşeye yakışıyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. hazır mevsimiyken bol bol yararlanmak lazım değil mi? ama görüntüler gerçekten müthiş olmuş. eline sağlık baharım

    YanıtlaSil
  17. wow harika görünüyor ellerine saglik bu hafta sonu bende yapayim bari hem kolaymis tam bana göre :D

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  18. Oyyy oyy lezzet patlaması olmuş :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık çok iştah kabartıcı bir görüntüsü var.
    sevgiler canım ben bir diğer yayınladıklarına bakınayım :)

    YanıtlaSil
  20. Canım bu ne muhteşem bir görüntü böyle.
    Ellerine sağlık,nefis nefisss.
    Sevgilerimle öpüyorum:)
    Ve pasta istiyorummmm:)

    YanıtlaSil
  21. Benimde aklımdan geçiyordu bu pasta.Tamam tamam bende yapcam.Ellerine sağlık baharım.Hariks görünüyor.

    YanıtlaSil
  22. Çok çok çok güzel olmuş. Enfes bir görüntü. İnsan bunu yemeye kıyamaz :)
    Eline sağlık

    YanıtlaSil
  23. Süper bir görüntü, ellerinize saglik...Sizi izlemeye aldim, bende sizi bloguma beklerim...Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  24. çilek en sevdiğim meyvedir ellerine sağlık çok güzeller:)

    YanıtlaSil
  25. harika...ellerinize sağlık...tarif içinde ayrıca teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  26. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık. tarif için ayrıca teşekkürler...

    YanıtlaSil
  27. Baharım nefis görünüyor. Ben bir dilim istiyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  28. Ellerine sağlık Baharcım.Acayip nefis bir tattı.Tadı damağımda hala,en kısa zamanda deneyeceğim... Nermin

    YanıtlaSil
  29. Bayıııllldımmmm hem görüntüsüne hem de malzemelerin bu kadar basit olmasınaaaa... Ellerine sağlık canım. Bu arada porselen demlik çay saati etkinliği"nin 75.hafta ev sahibesiyim.

    7 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında http://birdilimdus.blogspot.com adresimde göndereceğiniz birbirinden güzel tarifleri yayınlayacağım...

    Tariflerinize 75.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Birdilim düş'e gönderiyorum diye not düşüp bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)

    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.