4 Şubat 2012 Cumartesi

Baharatlı Kuru Domates


Kahvaltılık tariflere devam diyelim mi?Kuru domatesi çok seviyorum.Bu yıl kurutamadığım için de biraz hasret kaldım diyebilirim.Geçenlerde aktardan aldım ama çok da hoşuma gitmedi açıkçası.Eğer kendi kuruttuğunuz domatesleriniz varsa kahvaltıya mutlaka hazırlayın.

Malzemeler:

  • Kuru domates
  • Zeytin yağ
  • Tuz,kekik,kırmızı toz biber 
  • Baharat çeşitleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Yapılışı:
  • Kuru domatesleri tencereye alın.
  • Üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Suyunu süzün ve bol zeytin yağında 4-5 dk kavurun.
  • Baharatlarını ekleyin ve servis edeceğiniz tabağa alın.

17 yorum :

  1. Ben bu yıl kendim kuruttum.İçim çok rahat.Tarifin çok güzel.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım ,çok severimmm. geçtiğimiz yaz ben de kurutamadım inş bu yaz nasip olur.

    YanıtlaSil
  3. kendim kurutmuyorum ben ama cok güzel bir tarif :-)

    öptüm canim...

    YanıtlaSil
  4. Her yıl kendim kuruturum sevdiğimiz bir lezzet.Kahvaltı için verdiğin tarif çok güzel ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor hem de hafif ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  6. çok leziz görünüyorlar..domatesin her halini severim...

    YanıtlaSil
  7. ve kahvaltıda zeytinin yanın da afiyetle yenir:)

    YanıtlaSil
  8. Tarifin çok güzelellerine saglık, benimde annem kurutmuş sağolsun , ama asıl bir komşusu var annemin domates kurusundan acaip bir çeşni hazırlamıs ben hayatımda boyle guzel bir katkı yemedim eh tabi insan kendi bahcesinden koparıp kurutursa boyle oluyor... onun tarifini almalıyım ..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel olmuş ellerinize sağlık yanlız istanbul'un havasında domates kurutulabiliyormu ? yapan arkadaşlar varsa yazabilirlermi ?

    YanıtlaSil
  10. canım 4-5 gün öncesınde yaptım resımledım ama resımler kotuydu harıka bır tat ıyıkı gecen sene kurtmusum bolca o kadar cok şeyde kullanıyorum kı domates kurusunu hem ne guzel organık de nefis gorunuor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  11. Doğru söylüyorsunuz, aktardan alınanlar her zaman iyi çıkmıyor. Taze kurutulmuş, bu senenin domatesini bulmak lazım.
    Çok severim, ellerinize sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Kahvaltıda çok severim, ben sarımsak da ekliyorum :) Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. bende kendim kuruttum aynı şekilde yaptım.tek farkı ben kavonoza bu malzemelerle sıraladım üzerine zeytin yağını hafif kızdırıp döktüm.mükemmel oldu.ayrıca bu şekilde yapıp çok uzun süre saklayabilirsiniz.teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. merhaba bahar hanım domatesi nasıl kurutuyorsunuz acaba??

    YanıtlaSil
  15. merhaba...bende kendim kurutuyorum.armut domates en iyi seçim.dörde bölün tuzlayın ve sofra bezinin üstünde kurutun.tuzunu bol miktarda atın.uzun süre dayansın.sonra biraz haşlayın kavonozun dibine sarmısakları sıralayın üzerine baharatladığınız domatesleri sıralayın en üstüne yağı kızdırın dökün.çok uzun süre bozulmadan afiyetle yiyin.

    YanıtlaSil
  16. merhaba..armut domatesleri dörde bölün bolca tuzlayın ve güneşte sofra bezinin üzerinde kurutun.sonra biraz haşlayın süzün.kavonozun dibine sarmısakları sıralayın üzerine baharatladığınız domatesleri kabukları üste gelecek şekilde sıralayın.kekik,k.biber,kişniş,nane az kara biber vs.en üstüne kızdırdığınız yağı dökün.çok uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz bekledikçe güzelleşiyor.afiyet olsun.(ben sofrada üzerine ceviz de ekliyorum.)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.