15 Şubat 2012 Çarşamba

Patatesli Kek



Güneş var bugün İzmir'de,hemde sıcacık bir güneş tabi dışarısı nasıl henüz bilmiyorum.Prenses hala uyumakta,bende bu postu yayınladıktan sonra prenses için kahvaltı hazırlamaya gideceğim,kendim içinde güzel bir kahve.Siz de bu arada tarife bir göz atın diyorum.Nefis tuzlu pratik bir kek,hemde patatesli...


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı yoğurt suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket mahlepli susam aromalı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Nane,karabiber,pul biber
  • 3-3,5 su bardağı un

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içerine yumurtaları kırın ve çırpma teli ile karıştırın.
  • Yoğurt,sıvı yağ,yoğurt suyunu ekleyin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Maydanozları ince kıyın.
  • Tuz ve baharatları da ekleyin bütün karışımı karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ilave edin.
  • Yuvarlak orta boylarda bir tepsiyi yağlayın ve karışımı boşaltın.
  • Üzerine çörek otu serpiştirin.
  • 150 derece fırında ağır ağır pişirin.
  • İçerisinde sebzeler olduğu için iyice fırında pişmesini sağlayın.
  • Mutlaka sarımsaklı yoğurt ve yağda pul biber kızdırıp servis etmenizi tavsiye ederim.

20 yorum :

  1. Çok severim tuzlu kekleri, seninki de nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İstanbul da kar var böyle giderse akşama kadar her taraf bembeyaz olur yine :)

    eline sağlık olsun canım :)

    YanıtlaSil
  3. ılık bir hava var bugün yine İzmir'de. Bizim buralarda rüzgar azıcık işi bazsa da günş güzel:)))

    ellerine sağlık bu arada kek nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  4. olsada yesem 2 dilim:(malesef zandım ama alamadım en iyisi mutfağa gideyim yapıyım

    YanıtlaSil
  5. Bahar Hanım benimde çok severek yaptığım bir tarfdir, ellerinize sağlık size birde önerim olacak, bol dereotu bu tarife çok yakışıyor eğer dereotunu seviyorsanız denemenizi öneririm gerçekten çok farklı olacaktır.

    YanıtlaSil
  6. Nereden blucağız acep mahlepli susam aromalı kabartma tozunu:))ayrı ayrı kullansak olmaz mı:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Cuma günü de kar var :))
    Nefisss
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bende de var bir patatesli kek tarifi. Cok severim. Ellerine saglik canim. Opuyorum. Şeyda

    YanıtlaSil
  9. kahvaltı için hazırlayabilirim pazar günü:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Baharım bugün Denizli'de de hava güzeldi. Bu kek nefis görünüyor. Çocukların beslenme çantası için de güzel bir kek. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. tam benlik bir tarif bu canim...
    cok güzel olmus
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  12. canım ellerine sağlık. çok uuzn zaman oldu bende bu kekten yapmayalı. İnsan zamanla unutuyorda yapmayaınca. tekrar yapılacak lar lisetsine alalım bakalım tabii senin ölçülerinle :)

    YanıtlaSil
  13. en sevdiğim kek türü.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bu kekten çok yedim ama yapmaya hiç nasip olmadı.Benim yediklerimde içinde evde kurma peynir de vardı,onun lezzetide çok güzeldi.Bu arada incirli tatlınıza bayıldım hemen eşime incir aldırdım en kısa zamanda denemek istiyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. çok güzel görünüyor ellerine sağlık canm sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Bende yapıyorum arada bu kekten çok seviyorum ama her defasında çocuklar"anne tatlı kek yap" diyerek burun kıvırıyorlar..
    Yanındada sıcacık çayla miss gibi miss..:))
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık yarın bunu kesin yapacağım bayılırım hep kararlama yaparım ama bu sefer senin ölçülerini kullanacağım.
    güneşimiz bizi çok kandırıyor ama:)))

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık Baharcığım.Herzamanki gibi nefis görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. patatesli keki çok sevenlerdenim iyiki hatırlattın en kısa zamanda yapacağım eline sağlık ne güzel de anlatmışsın. ben patatesler pişmez< korkusuyle her seferinde çok az haşlıyorum bu sefer çiğden ekleyeyim. sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.