3 Mart 2016 Perşembe

Volovan (Peynirli) Tarifi


Ne kadar uzun zaman olmuş yeni tarif eklemeyeli.Her güne bir tarif diyerek arayı kapatmak lazım.

Peynirli Volovan il başlangıç yapalım.

Sevgiyle kalın dostlar.


Malzemeler:

  • 24 kare milföy hamuru
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)ezine peyniri,tulum peyniri,labne peyniri

Yapılışı:
  • 12 parça milföyü su bardağı yada yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Kalan 12 parça milföyü de aynı şekilde bu sefer çay bardağı yada daha küçük kurabiye kalıbı ile kesin.
  • Orta kısmını başka bir şey için kullanabilirsiniz.Bize lazım olan diğer ince kısım.
  • Kenarda kalan ince kısımları alıp tepsideki milföylerin üzerine koyun.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • İç harç için peynirleri ayrı bir tarafta karıştırın.
  • Fırından çıktıktan sonra orta çukur kısıma peynirli iç harç koyarak servis edin. 

2 yorum :

  1. görüntü muhteşem ellerinize sağlık.
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık kutsal hamur milföyyy mutlaka denerim bak bunu en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.