Havada yağmur varsa mutfakta kek olmalı mutlaka.Havuçlu bol lezzetli bir kek bu mutlaka deneyin sizde.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 125 gr yumuşak tereyağı
- 1 paket vanilya Kent Boringer
- 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
- 1,5 su bardağı tam buğday unu Kalecik
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 portakalın suyu
- 3 büyük havuç rendesi
- Un (kıvamına yetecek kadar )
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri mikser ile 5 dk çırpın.
- Tereyağını ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Tarçın,portakal suyu,rendesi,havuç rendesini ekleyin karıştırın.
- Tam buğday unu,vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın.
- Kullanacağınız kalıbı tereyağı ile yağlayın ve hafif un serpin.
- Ben sufle yapılan folyo kalıplarda hazırladım.
- Kek karışımını boşaltın.
- 150 derece ısınmış fırında kürdan testi yaparak pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şeker serpiştirin ve servis edin.
- İster sos hazırlayın isterseniz bir top vanilyalı dondurma ile sunum yapın.
Nefis görünüyor. Sunumunuz da çok şık olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://gumussini.blogspot.com
İşte bu! ellerinize sağlık... yolculukta da insanın canı bir başka çekiyor bunlardan:))))
YanıtlaSil