7 Mart 2016 Pazartesi

Ayva Tatlısı


En doğalından hiç boya kullanmadan Ayva tatlısı nasıl yapılır? Yengemin tarifi ile Ayva tatlısı.

En ağır ateşte kendi haline bırakılır ve sonuç mükemmel olur.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 4 adet Ayva
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kabuk tarçın
  • 1 çay bardağı su

Yapılışı:
  • Ayvaları 2'ye bölün kabuklarını soyun.Limonlu suda bekleterek yapın bu işlemi.
  • Tüm ayvaların kabuklarını soyduktan sonra tencereye alın.
  • 1 ayvanın kabuğunu da tencerenin altına ekleyin.
  • 1 kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerinin hepsini de ilave edin.
  • Her ayvanın ortasına 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker ekleyin.
  • En son tüm tencerenin üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin.
  • 1 çay bardağı su ilave edin.
  • En küçük ocakta ve en kısık ateşte 4-5 saat pişmeye bırakın.
  • Renk vermeye başlayınca alt üst yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.