En doğalından hiç boya kullanmadan Ayva tatlısı nasıl yapılır? Yengemin tarifi ile Ayva tatlısı.
En ağır ateşte kendi haline bırakılır ve sonuç mükemmel olur.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 4 adet Ayva
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kabuk tarçın
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
- Ayvaları 2'ye bölün kabuklarını soyun.Limonlu suda bekleterek yapın bu işlemi.
- Tüm ayvaların kabuklarını soyduktan sonra tencereye alın.
- 1 ayvanın kabuğunu da tencerenin altına ekleyin.
- 1 kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerinin hepsini de ilave edin.
- Her ayvanın ortasına 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker ekleyin.
- En son tüm tencerenin üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin.
- 1 çay bardağı su ilave edin.
- En küçük ocakta ve en kısık ateşte 4-5 saat pişmeye bırakın.
- Renk vermeye başlayınca alt üst yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.