İki çocuk annesi olup blogu sık güncellemek biraz hayal.Sanırım bir süre daha böyle devam edecek.Arşivde bekleyen o kadar tarif var ki ama buraya aktarmak biraz zaman istiyor.
Kerem 9 aylık.Sanıyorum 1,5 yaşına kadar anneye izin vermeyecek küçük adam.
Bu nefis ve oldukça pratik pasta ile bir sonraki posta kadar idare edelim olur mu?
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakao (su bardağına kakaoyu ekleyin ve üzerini tamamlayacak kadar un ilave edin.Toplamda 1 su bardağı olacak.
- 1 paket kabartma tozu
Cocostar Kısmı
- 1 poşet krem şanti
- 1,5 çay bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Ganaj İçin:
- Pandispanya için yumurtaları derin bir kaba alın ve toz şeker ekleyerek çırpın.
- Sıcak suyu ekleyin karıştırın.Kakao,un ve kabartma tozunu ilave edin.
- 26 cm'lik kelepçeli kalıba yağlı kağıdı koyun ve karışımı ekleyin.
- 180 derece fırında pandispanyayı pişirin.
- Ben hazır pandispanyanın tek katını kullanarak hazırladım.
- Pandispanya soğuduktan sonra 1 su bardağına yakın süt ile ıslatın.
- Cocostar kısmı için süt ve krem şantiyi mikser ile çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek karışımı hazırlayın.
- Pandispanyanın üzerine karışımı alın ve kaşık yardımı ile düzeltin.
- Buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirin.
- Ganaş için kremayı küçük bir tavaya alın karıştırarak ısıtın kaynatmayın.
- Ocaktan alın ve bitter çikolataları ekleyin.
- Sürekli karıştırarak çikolatayı eritin.Sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökün.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
iki çoçuk annesi oalrak sizi çok iyi anlıyorum bnde oğlum doğduktan sonra blogu ihmal etmeye başladım ama benim oğlum 1 yaşından sonra daha da hareketlendi gerçekten kız çoçuklarına benzemiyor erkekler :) tabi önemli olan onların sağlıklı olmaları çok şükür
YanıtlaSilsevgiyle kalın :)