Balkabağı sever misiniz? Oldukça pratik ve lezzetli bir pasta hazırladım.Tabi lezzetini destekleyen üzerindeki sosları da unutmamak lazım.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 2 su bardağı balkabağı püresi
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tepeleme hindistan cevizi
- 1-1,5 paket pötibör bisküvi (kıvamını bisküvi ekleyerek ayarlayın)
- Yarım su bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik
- 2 yemek kaşığı krema
Üzeri için Karamel sos ((topping sos) Kent Boringer - Beyaz çikolata sosu Kent Boringer
Yapılışı:
- Bisküvi hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
- Karıştırın.
- Bisküvileri elinizle kırın ve ekleyin.
- Kıvamını bisküvi ilave ederek hazırlayın.
- Dilediğiniz küçük bir kalıba streç kaplayın ve karışımı alın.
- Derin dondurucu 1 gece bekletin.
- Servis etmeden önce oda sıcaklığına getirin ve dilimleyerek servis edin.
- Üzerine karamel sos ve beyaz çikolata sosu kullandım.
Balkabağını severim ama mozaik pasta olarak düşünmemiştim. düşününce muhteşem bir lezzet olur heralde... Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://fincanteyze.blogspot.com.tr/
Balkabağının her lezzetini yapıyorum ama mozaik hiç aklıma gelmemişti,ellerinize sağlık ..
YanıtlaSilBal kabağı sevilmezmi ailece bayılırız :) bir blogcu arkadaş klasik bilinen tatlısını tahinle tüketiyormuş denedim ve beğendim sizede tavsiye ederim ....böyle bir tarif hiç duymamış görmemiştim tadının mükemmel olacağı belli .... ellerinize sağlık tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilŞahane görünüyor. Balkabağını severim ve onunla değişik tatlar hazırlamak hoşuma gidiyor. Bu da çok hoş bir tarif.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, iyi haftalar.
Nefis olmuş benim gibi bir balkabağı hastası için harika bir tarif sevgiler
YanıtlaSilMerhaba. Ayrıca Aşağıdaki sitede güzel tarifler bulunmaktadır.
YanıtlaSilhttp://www.keyifliyemektarifleri.com/