Hafta sonu sabah kahvaltısı için nefis bir poğaça. Kıyır kıyır bir lezzet.Denemenizi tavsiye ediyorum.
Keyifli bir hafta sonu sizlerin olsun.
Malzemeler:
- 125 gr yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- Kalecik Un
Üzeri için 1 yumurta ve Çörek otu
Yapılışı:
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
- Yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş un ile birlikte kabartma tozlarını ekleyin.
- Çok yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın ve iç harç koyarak yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerin 1 yumurtayı çırpın ve sürün.
- Çörek otu serpiştirin.
- 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bayılırım puaçaya! Annem de hamuruna sirke koyar , ben koymam . Ama her türlüsü makbuldür nezdimde . Eline sağlık !
YanıtlaSilKıyır kıyır olmuştur,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBaharcım ellerine sağlık nefis görünüyor. Şu an Pamuk pohaça yapmamış olsam mutlaka denerdim. Ellerine sağlık. Tarif defterime ekledim:) Teşekkür ederim.
YanıtlaSil