1 Mayıs 2015 Cuma

Sirkeli Poğaça



Hafta sonu sabah kahvaltısı için nefis bir poğaça. Kıyır kıyır bir lezzet.Denemenizi tavsiye ediyorum.

Keyifli bir hafta sonu sizlerin olsun.


Malzemeler:

  • 125 gr yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kabartma tozu
  • Kalecik Un

Üzeri için 1 yumurta ve Çörek otu 



Yapılışı:
  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
  • Yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ile birlikte kabartma tozlarını ekleyin.
  • Çok yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın ve iç harç koyarak yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerin 1 yumurtayı çırpın ve sürün.
  • Çörek otu serpiştirin.
  • 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

3 yorum :

  1. Bayılırım puaçaya! Annem de hamuruna sirke koyar , ben koymam . Ama her türlüsü makbuldür nezdimde . Eline sağlık !

    YanıtlaSil
  2. Kıyır kıyır olmuştur,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Baharcım ellerine sağlık nefis görünüyor. Şu an Pamuk pohaça yapmamış olsam mutlaka denerdim. Ellerine sağlık. Tarif defterime ekledim:) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.