Şöyle fırından yeni çıkmış sıcacık lorlu pizzaya kim hayır derki.Mutlaka deneyin o vakit.
Mutlu Huzur Dolu Bir Hafta Olsun.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- Yeteri kadar Kalecik Un
Üzeri için:
- Lor Peyniri
Salçalı Sos:
Yapılışı:
- Derin bir kaba ılık olan sıvı malzemeleri alın ve karıştırın.
- Tuz ve şeker ekleyin.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile birlikte mayayı ekleyin.
- Az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- 30 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
- Salça,karabiber,zeytin yağını küçük bir kabın içerisinde karıştırın.
- Az miktarda su ekleyerek ketçap kıvamına getirin.
- Daha sonra hamurdan orta büyüklükte bezelere koparın ve yuvarlayın.
- Ortalarını çukurlaştırın.
- Salçalı karışımdan sürün ve lor peyniri ekleyin.
- Tüm hamuru bu şekilde tamamlayın.
- 170 derece fırında pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekleyin.
- Servis ederken domates dilimleri ile servis edin.
pazar kahvaltısı için ideal olmuş.ellerine saglık.
YanıtlaSil