23 Mayıs 2015 Cumartesi

Kastamonu Kaşık Helvası



Merhaba Sevgili Dostlar,

Nefis bir lezzetle geldim.Şimdiye kadar yediğim en güzel helva bu bence.Deneyin sizde bana hak vereceksiniz.

Mutlu,huzur dolu bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı yada kase margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kıyılmış Fiskobirlik Fındık
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı Kalecik Un


Yapılışı:
  • Derin bir tencereye margarini alın ve eritin.
  • Üzerine sıvı yağı ilave edin.
  • Yavaş yavaş un ilave edin.
  • Bu kısım biraz zorlu olabilir.
  • Yağ iyice ısındıkça unu içine çektikçe karıştırma işlemi daha da kolay olacaktır.
  • Çok iyi şekilde kavurmak gerekiyor.
  • Unun kokusu çıkana ve rengi dönene kadar kavurun.
  • Fındık ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Ocağı kapatın.
  • Hızlı bir şekilde pudra şekerini ekleyerek sıcak sıcak yedirin.
  • Bu aşamada yine biraz güç gerekiyor.
  • Pudra şekerini iyice yedirdikten sonra 2 kaşık yardımı ile sıcak sıcak şekil verin.
  • Servis tabağına dizin.
  • Günlerce hem tazeliğini hemde lezzetini koruyan nefis bir helva.

3 yorum :

  1. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık harika bir helva canım çekti vallahi sevgiler

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor bende cok severim helvayı en yakın zamanda denicem ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.