Merhaba Sevgili Dostlar,
Kızartma sezonunu açtık.Ne de çok özlemiştik değil mi ? Sarımsaklı,domatesli patlıcan kızartması.
Mutlu haftalar.
Malzemeler:
- 1 kilo kemer patlıcan
- 1 kilo yumuşak domates
- 7-8 diş sarımsak
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber,pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Patlıcanları alaca alaca soyun ve tuzlu suda 15 dk bekletin.
- Suyunu süzün ve kağıt havlu ile çok iyi kurulayın.
- Kızartma tenceresine sıvı yağı ilave ederek kızdırın.
- Patlıcanları 2 seferde kızartın.
- Sos için başka bir tarafta zeytin yağını tencereye alın.
- 2 diş sarımsağı rendeleyin diğer sarımsakları ise 3 e keserek yağda hafifçe kavurun.
- Domatesleri iri rende tarafı ile rendeleyin.
- Tuz,karabiber ve pul biber ekleyerek sarımsakların üzerine ekleyin.
- Suyunu çekip yağı üzerine çıkana kadar domatesleri pişirin.
- Kızarmış patlıcanları domates sos ile birleştirerek yoğurt ile servis edin.
Sorma, şöyle soğuk soğuk, hele de kahvaltıda, mmhhh, ellerine sağlık
YanıtlaSilAynen..özledik.Ellerinize sağlık,afiyet olsun
YanıtlaSilhiç dayanaman bol sarımsaklı domatesli nefiss ellerinize saglık
YanıtlaSil