Çilekler tezgahlarda yerini aldığına göre çeşit çeşit çilekli lezzetler hazırlayabiliriz.Çilekli kolay bir pasta ile açılışı yapalım o vakit.
Keyifli Pazarlar.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çilekli süt
- 100 gr yumuşak tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı Kalecik Un
- 1 su bardağı Kalecik Tam Buğday Unu
- 1 tatlı kaşığı Portakal Kabuğu Tozu
Çilekli Sos:
- 400 gr Çilek
- Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolu mısır nişastası
- 1,5 su bardağı su
Kreması İçin:
- Kek için yumurta ve şekeri mikser ile 5 dk çırpın.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyin karıştırın.
- Tereyağını ekleyin mikser ile çırpın.
- Toz malzemeleri başka bir kabın içerisinde karıştırın ve eleyerek karışıma ekleyin.
- Tahta bir kaşık ile tüm malzemeyi karıştırın ve yağlanmış kare borcama karışımı boşaltın.
- 150 derece fırında pişirin.
- Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve dolaba kaldırın.
- Sos için çilekleri temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
- Şeker,nişasta ve su ile birlikte küçük bir tencereye alın karıştırın.
- Koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Kek piştikten sonra iyice soğutun.
- Üzerine önce krem şantiyi sürün ve çilekli sosu da ekleyerek soğuk olarak servis edin.
- İsteğe bağlı olarak çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Çilek resmen ruhumuza iyi geliyor. Az önce ben de bir tarif paylaştım, ne tesadüf ki o da çilekli :))) Baharın gelişi ile mis gibi çilek kokusunu sardı heryeri... Yaşasın çilekli tatlılar, yaşasın çilek yemek! Bu arada tarif süper görünüyor, mutlaka deneyeceğim!
YanıtlaSilOooo yaşasın... Hafta sonu yapılacak inşallah.... Muckkkk
YanıtlaSilharika görüntü ellerine sağlık
YanıtlaSil