3 Ocak 2014 Cuma

Cevizli Dolgu Kurabiye


Bu ara biraz tembellik yaptım kabul ediyorum :) tarifler birikti,bir türlü fırsat bulamadığımdan paylaşamıyorum.Önce bu nefis kurabiyeleri paylaşalım arkasından 2 güzel kurabiye tarifi ile devam edeceğim.

Geçenlerde paylaştığım Elmalı Kurabiye hamurunun aynısı sadece farklı olarak cevizli tarçınlı dolgu malzemesi ile hazırladım.Umarım beğenirsiniz.

Keyif dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.



Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Un

İç Dolgusu için:
  • 1-1,5 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Derin bir kaba sıvı yağ,yumuşak margarin,yoğurt ve şekeri ekleyin.
  • Yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Cevizi mutfak robotundan orta irilikte olacak şekilde geçirin.
  • Toz şeker ve tarçın ekleyin karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
  • Ortasını açın ve çay kaşığı ile cevizli iç karışımından koyun.
  • Poğaça kapatır şekilde en üstte birleştirerek kurabiyeleri hazırlayın.
  • 170 derece fırında hafif şekilde pişirin.
  • Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirin.

5 yorum :

  1. ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYORLAR.

    YanıtlaSil
  2. çok leziz eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. şuan kurabiyeyi çayla götürüyoruz mükemmel olmuş.sizin bütün kurabiyelerinizi denedim hepsi çok güzel ellerinize sağlık aysel

    YanıtlaSil
  4. Bu tarif hoşuma gitti. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Çok canım çekti, ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.