Bu ara biraz tembellik yaptım kabul ediyorum :) tarifler birikti,bir türlü fırsat bulamadığımdan paylaşamıyorum.Önce bu nefis kurabiyeleri paylaşalım arkasından 2 güzel kurabiye tarifi ile devam edeceğim.
Geçenlerde paylaştığım Elmalı Kurabiye hamurunun aynısı sadece farklı olarak cevizli tarçınlı dolgu malzemesi ile hazırladım.Umarım beğenirsiniz.
Keyif dolu bir hafta sonu sizlerin olsun.
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 125 gr margarin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Un
İç Dolgusu için:
- Derin bir kaba sıvı yağ,yumuşak margarin,yoğurt ve şekeri ekleyin.
- Yoğurmaya başlayın.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Cevizi mutfak robotundan orta irilikte olacak şekilde geçirin.
- Toz şeker ve tarçın ekleyin karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
- Ortasını açın ve çay kaşığı ile cevizli iç karışımından koyun.
- Poğaça kapatır şekilde en üstte birleştirerek kurabiyeleri hazırlayın.
- 170 derece fırında hafif şekilde pişirin.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirin.
ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYORLAR.
YanıtlaSilçok leziz eline sağlık.
YanıtlaSilşuan kurabiyeyi çayla götürüyoruz mükemmel olmuş.sizin bütün kurabiyelerinizi denedim hepsi çok güzel ellerinize sağlık aysel
YanıtlaSilBu tarif hoşuma gitti. Teşekkürler.
YanıtlaSilÇok canım çekti, ellerine sağlık
YanıtlaSil