5 Ocak 2014 Pazar

Kremalı Güllaç


Ramazan da aldığım Güllaç Yapraklarının son kullanma tarihi 2015 olsa da artık yap dedim kendime.Ne zamandır denemeyi düşündüğüm Kremalı Güllaç'ı geçtiğimiz akşam yemeğe gelecek olan misafirlerim sayesinde hazırlamış oldum.

Tek fotoğraf sanırım lezzetini anlatıyor.Ertesi gün fotoğraflayabilmek için sadece bu dilim kalmıştı ki, çekim yaparken kenarından aldığım bir dilim ile çekimi tamamlayamadan bu tabak da bitiverdi.

Sanırım en kısa zamanda tekrarı yapılacak.

Keyif dolu bir pazar diliyorum.

Malzemeler:

  • 8-9 adet Güllaç Yaprağı
  • 1 litre süt
  • 400 gr şeker (ben 1,5 su bardağı şeker kullandım)
  • 2 paket vanilya

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 poşet krem şanti

Yapılışı:
  • Önce kreması için süt,şeker,un,nişastayı derin bir tencereye alın.
  • Çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra mikser ile 5 dk çırpın.
  • Ilınınca krem şantiyi ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Boza kıvamında akışkan bir krema olmalı.
  • Güllaç yapraklarını ıslatmak için tencereye süt,şeker ve vanilyayı ekleyin karıştırın.
  • Ocağa alın ve kaynatın.
  • Ne çok sıcak neden soğuk olmalı,bir süre bekletin.
  • Güllaç yaprakları genişliğinde yuvarlak bir tepsiye 1 güllaç yaprağı alın.
  • Kepçe ile her yerine gelecek şekilde sıcak süt ekleyin.
  • Güllaç yaprağı iyice yumuşayınca üzerine 2.yaprağı koyun.
  • Tekrar süt ile ıslatın.
  • Üzerine muhallebiden kaşık yardımı ile yayın.
  • Her 2.katta aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar uygulayın.
  • İsteğe bağlı olarak arasına fındık,fıstık veya ceviz ekleyebilirsiniz.
  • Servis etmeden önce 1 gece yada 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dilimleyerek ve üzerine fıstık,ceviz,hindistan cevizi,vişne ile süsleyerek servis edin.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak:Hayatın Ta Kendisi

5 yorum :

  1. Ellerine sağlık canım dayanamadım bloga da yazıyım dedim…
    Nefissss görünüyor…
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş Afiyetle yiyin valla canım istedi :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. güllaçsevmem normalde ama bu şahane gözüküyor,denemeye değer

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık Baharcım.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.