29 Şubat 2012 Çarşamba

Cappy Meyve Tanem: Yenecek Bu İçecek!


Hem yenilebilen, hem içilebilen şeye ne denir? Yenecek bir içecek denir! Cappy Meyve Tanem denir! Cappy Meyve Tanem, içindeki gerçek şeftali parçaları ile benzersiz bir ürün. Düşünsenize, sezonunda özenle seçilen şeftalilerin kabukları el değmeden soyuluyor, küçük küpler haline getiriliyor. Sonra bu küpler, özel dolum makineleri ile leziz meyve sularına dağıtılınca, ortaya şimdiye kadar yapılmamış, yepyeni bir lezzet çıkıyor. Cappy Meyve Tanem taneleri, kıvamı, yoğun tadı ve güzel kokusu ile çok farklı, doğal olmayan hiçbir koruyucu madde içermiyor olması da başka bir artısı.

Cappy Meyve Tanem; kampanya odağına diyaloğu koyarak Twitter, Facebook ve Ekşi Sözlük gibi platformlarda paradoksları irdeliyor.

Ürünün lansman kampanyasının başlangıcında da işin içinden çıkmaya çalışan iki ünlü isim var: Hayko Cepkin ve Mustafa Topaloğlu. Kendileri başlı başına paradoks olan konuklar, “Çık İşin İçinden” adlı, serinin ilk internet talk show’unda uzun zamandır hepimizin aklında olan fakat hiçbirimizin düşünmek istemediği, o denli kafa karıştırıcı olan soruların içinden çıkmaya çalışıyorlar. Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in paradoks tartışmaları herkesi çok değiştirecek.

Bir de siz şansınızı denemek için videoyu izleyip içinizdeki gizli filozofu dışarı çıkarabilir ve #cikisinicinden hashtag’ini kullanarak attığınız Tweet’lerle paradoks çözümlerine yardımcı olabilirsiniz. Baktınız yardım lazım, @meyvetanem’i takip edebilirsiniz.

Mustafa Topaloğlu ve Hayko Cepkin’in yer aldığı, serinin ilk internet talk show’u  7 Mart’ta Cappy Türkiye  Facebook sayfasında!

Yenecek mi, yoksa içecek mi? Hadi bakalım, #cikisinicinden!

Kampanyanın devamı ve paradokssal konuklarıyla gelecek talk show’ları izlemek için:
http://cappy.com.tr/yenecekbuicecek
https://www.facebook.com/CappyTurkiye
https://twitter.com/MeyveTanem
adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

28 Şubat 2012 Salı

İrmik Helvası


Bahar gibi bir hafta sonundan,yine kış gibi bir hafta başına.Bu arada iyi bir haber ikinci cemrede dün suya düştü.Artık bahar daha yakın derken haftaya yağmurlu başladık.Böyle olunca bizimde bazı planlar yağmurla beraber ıslanmış oldu:)Sağlık olsun önümüz bahar ne de olsa:)
İrmik helvası sever misiniz?Ben çok severim,ama öyle kuru falan değil.Bence İrmik helvası nemli,şerbetli olmalı.Yerken damağını çatlatmalı insanın.Soğuk değil ılık olmalı her an.Sizde böyle tercih ediyorsanız bu tarif tam size göre o zaman.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı İrmik (iyi kalitede olmalı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tere yağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı şerbet (önceden hazırlanmış)
  • Ceviz,çam fıstığı,tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Tencereye tere yağ ve sıvı yağı alın.Çam fıstığı kullanıyorsanız ekleyin.
  • Yağ eridikten sonra irmik ekleyin kavurmaya başlayın.
  • Çok yakmadan irmikleri rengi dönene kadar kavurun.
  • Başka bir tarafta 1 su bardağı ılık süt,su ve toz şekeri karıştırın.
  • Tencereyi ocaktan alın ve şekerli karışımı irmiklerin üzerine dikkatli bir şekilde boşaltın.
  • Kısık ateşe alın ve irmikler suyunu hafif çekene kadar karıştırın.
  • Ocaktan aldıktan sonra İrmik helvasını 30 dk dinlendirin.
  • Daha önceden hazırlanan 1 çay bardağı soğuk şerbeti dinlenen İrmik helvasına ekleyin ve karıştırın.
  • 15 dk kadar dinlendirdikten sonra ılık servis edin.
  • Kalan İrmik helvasını isteğe bağlı kısık ateşte ısıtarak servis edebilirsiniz.
  • Servis ederken ceviz ve tarçın ile hazırlayabilirsiniz.
  • Şeker miktarı bana göre iyi ama tercihen azaltabilirsiniz.

23 Şubat 2012 Perşembe

Marineli Beyaz Peynir Küpleri


Çok mu ara verdim bu aralar ne:)Miskin miskin geçiyor bugünler,geç saatlere kalan kahvaltılar sonrası akşam yemeği hazırlıkları derken günler nasıl geçiyor anlamıyorum.Bana artık yetmez oldu gündüzler.Bugün harika bir hava vardı buralarda.Kahvaltının ardından attık kendimizi parka,anne-kız güneşin tadını çıkardık.Eve girdiğimizde bir acıkmıştık ki:)Hemen aperitif bir şeyler hazırladık.Sonrası her zamanki gibi akşam yemeği telaşı.
Bugünlerde bendeki bir alışkanlık da herşeyi zeytin yağında bol baharat ile tüketmek oldu.Bu nefis kahvaltılık da onlardan bir tanesi.Siz de kahvaltıda şöyle değişik tatlar olsun diyorsanız bu tarif ile peynirlerinizi renklendirebilirsiniz.Kuru domatesini bol koymayı unutmayın.

Malzemeler:

  • Tam yağlı beyaz peynir
  • Zeytin yağ
  • Kekik,toz kırmızı biber,biberiye
  • Çörek otu
  • Kuru domates
Yapılışı:
  • Beyaz peyniri büyük küp şeklinde dilimleyin.
  • Kuru domatesi de ekleyin.
  • Zeytin yağ ve baharatlar ile karıştırın ve kapalı bir saklama kabında bir gün bekletin.
  • Damak zevkinize göre baharatlar ekleyebilirsiniz.

20 Şubat 2012 Pazartesi

Arpa Şehriyeli-Tavuklu Salata


Bugün 20 Şubat Pazartesi.Baharın müjdecisi ilk cemre bugün havaya düştü.Yedişer gün arayla da suya ve toprağa düşecek Herkese güzel bir gün ve hafta diliyorum. 

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 4-5 dal marul
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı salatalık turşusu
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz,zeytin yağ
  • Mayonez
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Karabiber,pul biber

Yapılışı:
  • Arpa şehriyeyi sıcak su ile haşlayın.
  • Soğuk sudan geçirin süzülmesi için bir kenara alın.
  • Tavuk göğsünü haşlayın ve küçük parçalar halinde elinizle inceltin.
  • Yeşillikleri yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Salatalık turşusunu küçük küp halde doğrayın.Konserve mısır ilave edin.
  • Bütün karışımı harmanlayın.
  • Baharatlarını tuz ve zeytin yağını ekleyin.
  • Sarımsaklı yoğurt ve mayonez ilave edin ve hepsini karıştırın

18 Şubat 2012 Cumartesi

Estuz Baharat ile - Rokalı,Narlı Patates Salatası


Benim gibi baharatı çok sevenlerin işini kolaylaştırmak için Estuz bu ürünü marketlere sunmuş.Hem tuz hem baharat.Hemde değirmen kapaklı.8 çeşit baharat içeren Estuz Baharatlı Deniz Tuzunu kahvaltılıklarınızda tüm etli sebzeli yemeklerinizde,çorbalarınızda,pilavlarınızda,et,tavuk ve balık ızgaralarınızda ve ya kebaplarınızda değirmen kapağı ile öğüterek kullanabilirsiniz.Emin olun mutfakta favoriniz olacak.Estuz hakkında ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 5 adet Patates
  • 1 demet Roka
  • Dereotu,Maydanoz
  • 2-3 dal Taze soğan
  • Konserve Mısır (isteğe bağlı)
  • Nar
  • Zeytin yağ
  • Limon suyu
  • Estuz Baharatlı Deniz Tuzu

Yapılışı:
  • Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın,soyun.
  • Soğuduktan sonra salata kasesine doğrayın.
  • Yeşillikleri yıkayın ve ince ince kıyın.
  • Zeytin yağ ve limon suyunu karıştırın ekleyin.
  • Estuz baharatlı deniz tuzunu ekleyin.
  • Bütün malzemeyi harmanlayın ve nar taneleri ile servis edin.


Teşekkürler Estuz...

16 Şubat 2012 Perşembe

Antepfıstıklı Kalburabastı



Her hali ayrı bir lezzet kalburabastı.Favori tatlılar arasındadır benim için.Hele bir de bol antep fıstıklı oldu mu lezzeti tarif edilemez.Sizde seviyorsanız birde böyle deneyin derim.


Malzemeler:
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytin yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Bir çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu toz Antep fıstığı
  • 2-2,5 su bardağına yakın un (yumuşak bir hamur)
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı:
  • Hamur için bütün malzemeleri karıştırın.
  • Karbonatı eklemeden üzerine limon sıkın ve kabardıktan sonra ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı kadar un yeterli geliyor.
  • Hamurdan küçük parçalar koparın ve rendenin üzerinde bastırarak şekil verin.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için tencereye malzemeleri koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık-sıcağa yakın olan şerbeti ekleyin.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Patatesli Kek



Güneş var bugün İzmir'de,hemde sıcacık bir güneş tabi dışarısı nasıl henüz bilmiyorum.Prenses hala uyumakta,bende bu postu yayınladıktan sonra prenses için kahvaltı hazırlamaya gideceğim,kendim içinde güzel bir kahve.Siz de bu arada tarife bir göz atın diyorum.Nefis tuzlu pratik bir kek,hemde patatesli...


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı yoğurt suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket mahlepli susam aromalı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Nane,karabiber,pul biber
  • 3-3,5 su bardağı un

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içerine yumurtaları kırın ve çırpma teli ile karıştırın.
  • Yoğurt,sıvı yağ,yoğurt suyunu ekleyin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Maydanozları ince kıyın.
  • Tuz ve baharatları da ekleyin bütün karışımı karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ilave edin.
  • Yuvarlak orta boylarda bir tepsiyi yağlayın ve karışımı boşaltın.
  • Üzerine çörek otu serpiştirin.
  • 150 derece fırında ağır ağır pişirin.
  • İçerisinde sebzeler olduğu için iyice fırında pişmesini sağlayın.
  • Mutlaka sarımsaklı yoğurt ve yağda pul biber kızdırıp servis etmenizi tavsiye ederim.

14 Şubat 2012 Salı

Westwing.com'dan Kahvaltı Seti Kazanan


Evet bu sabah itibari ile çekilişi yapmış bulunmaktayım.Sizler kadar bende çok sabırsızlandım 'acaba kim o şanslı' diye:)Toplamda 197 katılım oldu.Random.org ile çekiliş gerçekleşti.18. yorumun sahibi Berna Yıldız kazanan takipçim.En geç yarına kadar bana kazanan arkadaşın mail atması gerekiyor.Aksi halde yedek olarak belirlenen kişiye kalıyor hediye.Yedek ise 15.yorumun sahibi Serap Altaş.Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
bahar270@hotmail.com adresime isim,soyisim,telefon ve adres bilgilerinizi bekliyorum.
Takipte kalmaya devam edin sürprizler devam edecek.

Asıl kazanan




Yedek kazanan

13 Şubat 2012 Pazartesi

Kokostar Tatlısı


Kokostar kurabiyeyi çoğu blogda bulabilirsiniz.Bir dönemlerin favori kurabiyesiydi.Bende çok sık yapardım ama hala bloga ekleme fırsatım olmadı.Bu sefer kokostar kurabiyeyi şerbetli olarak hazırladım ve süper oldu.Kesinlikle kurabiye halini gölgede bırakan bir tatlı oldu.Denemenizi tavsiye ederim.
Çekilişimiz bu akşam gerçekleşecek.Yarın kazanan takipçimi buradan haber vereceğim sizlere.Hala katılmadıysanız bu gün son şans.Buradan katılabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 125 gr yumuşak margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 türk kahve fincanı toz şeker
  • Un (yumuşak bir hamur)

Dolgu malzemesi:
  • 60 gr hindistan cevizi
  • 1 yumurta akı
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Yapılışı:
  • Şerbet malzemelerini tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  • Hindistan cevizi ve yumurta akını bir kabın içine alın ve karıştırın.
  • Hamur için hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve elinizle ortasını açın.
  • Hindistan cevizli iç karışımdan çay kaşığı yardımı ile içini doldurun.
  • Köfte gibi sıkın ve çok inceltmeden yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 170 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıkan tatlıyı 5 dk havalandırın ve ılık şerbetini ekleyin.
  • Toz antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.


12 Şubat 2012 Pazar

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası


Keyifli pazarlar herkese.Uzun bir kahvaltının arkasından kahvemi alarak hazırlıyorum bu postu.Siz hala kahvenizi içmediyseniz eğer hadi bakalım hemen kalkın ve benim için bir kahve alın kendinize,benden yani:)

Malzemeler:

  • 1 adet Kereviz
  • 1 adet yeşil Elma
  • Dereotu
  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Mayonez
  • Ceviz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • Kerevizin kabuklarını soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlayın,mayonez ilave edin.
  • Kerevizi rendeleyin.
  • Yeşil elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Dereotunu ince kıyın.
  • İri kıyılmış ceviz ile bütün malzemeyi karıştırın.
  • Servis tabağına alın.

9 Şubat 2012 Perşembe

Damla Sakızlı Tahinli Rulo


Tahinli lezzetleri seviyorsanız birde bu şekilde deneyin.Nefis damla sakızı aroması ile harika bir çörek.Özellikle ılık tüketmenizi tavsiye ediyorum.

Hamur için malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paker Dr.Oetker Damla sakızlı Vanilya
  • 3-3,5 su bardağı elenmiş un
İç malzemesi:
  • Tahin 
  • Toz şeker
  • Ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Yoğurma kabına ılık sütü alın ve yaş mayayı elinizle eritin.
  • Yumurta akı,sıvı yağ ekleyin.
  • Diğer bir tarafta vanilya toz şeker,tuz ve 1 su bardağı unu karıştırın mayalı karışıma alın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ilık bir ortamda 2 saat mayalanması için bekletin.
  • Hamuru 3 parçaya bölün.
  • Hafif unlu tezgahta merdane ile hamuru ince bir şekilde dikdörtgen açın.
  • Her yerine gelecek şekilde tahin sürün ve toz şeker serpiştirin.
  • İsteğe bağlı ceviz de ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru rulo sarın ve bıçak ile 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz tarafı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine toz şeker serpin ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Ilık servis edin.

7 Şubat 2012 Salı

Taze Fasulye,Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası


Çay davetinin tarifleri ile başlayalım değil mi?Bu yıl o kadar stok yaptım ki taze fasulye,hiç sıkıntı çekmeden her türlüsü pişiyor evde.Bu salata da değişik ama bir o kadar lezzetli,sarımsaklı yoğurt eşliğinde de harika oluyor.Tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 250-300 gr haşlanmış taze fasulye
  • 4 adet (büyük) közlenmiş kırmızı biber
  • 1 çay bardağı domates rendesi (sosu)
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet (büyük) kuru soğan
  • Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı:
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsak ve zeytin yağında kavurun.
  • Doğranmış haşlanmış taze fasulye ve domates rendesini ekleyin.
  • Kısık ateşte 10-15 dk kadar pişirin.
  • Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyun ve jülyen doğrayın,fasulyelere ekleyin.
  • Tuz ve baharatları da ekleyerek karıştırın.
  • 4-5 dk daha kavurduktan sonra ılınması için bir kenara alın.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Çay Daveti 7


Çay daveti hazırlamaktan çok zevk alıyorum.Biraz yorucu da olsa ortaya çıkan lezzetler beni mutlu ediyor ve yorgunluk falan kalmıyor.Bu sefer ki masamız eşimin İstanbul'dan gelen kuzeni ve çocukları ile birlikte buradaki yakın akrabaları için hazırlandı.

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası
Mercimekli Köfte
Kuru Patlıcan Dolma
Kuru Soğan Dolma
Kıymalı Su Böreği
Kokostar Tatlısı
Tahinli Rulo
Baharatlı Lorlu Poğaça



 
Mercimekli Köfte






Taze Fasulye,Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası


Yeşil Elmalı Kereviz Salatası


Kuru Patlıcan Dolma


Kuru Soğan Dolma


Baharatlı Lorlu Poğaça


Damla Sakızlı Tahinli Rulo


Kokostar Tatlısı

5 Şubat 2012 Pazar

Pizza


Sanki kar İzmir'e hiç uğramamış gibi bir hava vardı bugün.Bir anda mevsim değişti.Bizde bugün İzmir yemek blogu yazarı arkadaşımız Sevgili Bedia'ya davetliydik.Her zaman ki gibi nefis bir gün geçirdik.Kaç demlik çay içildi bir bilseniz:)Detaylar ilerleyen günlerde.Sevgili Bedia'cım ellerine sağlık,yorduk seni.Güler yüzlü ev sahipliğin için çok teşekkürler.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 2-2,5 su bardağı un
Üzeri için:
  • Salam
  • Sucuk
  • Sosis
  • Mısır
  • Kaşar peyniri rendesi

Sos için:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağ
  • Karabiber,kekik
Yapılışı:
  • Yaş mayayı ılık süt ile karıştırın.
  • Tuz,şeker ve 1 su bardağı un ekleyin yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 1 saat ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
  • Merdane ile hamuru yuvarlak bir şekilde açın.
  • Ne çok ince ne çok kalın.
  • Sos malzemelerini karıştırın ve 2 dk kadar pişirin.
  • Hamurun üzerine sürün.
  • Salam,sucuk ve sosisleri dilimleyin hamurun üzerine serin.
  • Konserve mısır ekleyin.
  • 170 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıkarmadan 5 dk önce kaşar peyniri rendesi serpiştirin sonra fırından çıkarın.

4 Şubat 2012 Cumartesi

Baharatlı Kuru Domates


Kahvaltılık tariflere devam diyelim mi?Kuru domatesi çok seviyorum.Bu yıl kurutamadığım için de biraz hasret kaldım diyebilirim.Geçenlerde aktardan aldım ama çok da hoşuma gitmedi açıkçası.Eğer kendi kuruttuğunuz domatesleriniz varsa kahvaltıya mutlaka hazırlayın.

Malzemeler:

  • Kuru domates
  • Zeytin yağ
  • Tuz,kekik,kırmızı toz biber 
  • Baharat çeşitleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Yapılışı:
  • Kuru domatesleri tencereye alın.
  • Üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Suyunu süzün ve bol zeytin yağında 4-5 dk kavurun.
  • Baharatlarını ekleyin ve servis edeceğiniz tabağa alın.

3 Şubat 2012 Cuma

Kahvaltılık Baharatlı Lor


Kış bitmeden İzmir'de kar gördü ya,artık bir 30 yıl daha uğramaz sanırım.Dün sabah uyandığımızda perdeyi açınca inanamadık,her yer bembeyaz,nasılda güzel yağıyor.Çoluk çocuk herkes dışarıya atmış kendini.Biz mi?Sabahtan programım olduğu için ve İzmir'de bu tip hava şartlarına maruz kalmadığımız için hazırlıklı değildik,eldivenlerimizi bulmadığımızdan akşam üzeri eve girerken 10 dk kadar prensesle kartopu oynayabildik.Kar görüntüsüne hasret kalmışız,o bile yetti diyebilirim.Ama her zaman söylerim en güzel şehirler den bir tanesinde yaşıyoruz.Diğer şehirlere oranla rahat bir kış mevsimi geçiriyoruz.
Bu havalar da en güzel ne gider?güzel bir kahvaltı değil mi?Öyleyse güzel bir kahvaltılık tarif verelim bugün.

Malzemeler:
  • 150 gr tam yağlı tulum loru
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Pul biber,karabiber,nane ve dilediğiniz baharatlar

Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Dilerseniz üzerine biraz daha servis ederken zeytin yağ gezdirebilirsiniz.
  • Hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.