26 Mart 2012 Pazartesi

Ayva Tatlısı (Fırın Poşetinde)


Ayva tatlısının ne kadar lezzetli olduğunu bu tarif den sonra keşfettim desem yeridir.Gerçekten enfes bir lezzet,üzerine kocaman bir dilim kaymak yada kocaman bir top dondurma ile hmmmmm....Ayvalar bitmek üzere,elinizi çabuk tutarsanız bu tarifi denemeden sezonu kapatmış olmazsınız.Şiddetle tavsiye edilir...


Malzemeler:

  • 5 adet büyük Ayva
  • 20 yemek kaşığı toz şeker (her Ayva için 4 yemek kaşığı)
  • 8 tane Karanfil
  • 2 adet kabuk Tarçın
  • 2 adet fırın poşeti
  • Ayva Çekirdekleri
  • 1 adet büyük Ayva,1 adet büyük Elma


Yapılışı:
  • Ayvaları soyun ve ortadan ikiye bölün.İç kısımlarını temizleyin.
  • Su dolu bir kabın içerisine kararmaması için alın.
  • Çekirdeklerini bir kenara ayırın.
  • Diğer bir tarafta 1 adet Ayva ve 1 adet Elma'yı temizleyin rendeleyin.
  • 20 yemek kaşığı toz şekeri bir kaba alın ve temizlenen ayvaların her yerini toz şekere bulayın.
  • Artan toz şekerin içerisine rendelenen Elma ve Ayva'yı ekleyerek karıştırın.
  • Ayvaların içerisine şekerle karıştırılan Elma-Ayva karışımını doldurun.
  • 2 adet fırın poşetine eşit olarak Ayvaları yerleştirin.
  • Kabuk tarçın,karanfil ve Ayva çekirdeklerini de eşit olarak poşetlerin içerisine yerleştirin.
  • Poşetlerin ağzını kapatın ve bir kaç yerinden çatal ile delikler açın.Fırın tepsisine alın.
  • 170 derece fırında 1 saate yakın pişirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın poşeti iyice açarak biraz daha kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra kaymak veya dondurma ile servis edin.
  • Toz ceviz,fıstık ile de süsleyebilirsiniz.
Kaynak:Mutfakta Naz

17 yorum :

  1. gercekten ben de kisa zaman once kesfettim bu harika lezzeti,neyse cok gec kalmis sayilmayiz.daha denememis olanlar varsa acele etsinler.afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. ooo resimler yine ye beni diyorlar yani:-))

    ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  3. Ay BAharcigim...haftasonuna misafirlerime düsünüyordum ayva tatlisi yapsam mi diye...hemen deneyecegim...sonucu yazarim...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. fırın poşetinde de oluyormuş demek harika olmuşlar hemde ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Gercekten ben ayvayi yedim..))
    Harika olmus elinize saglik olsun..

    YanıtlaSil
  6. Melihacım,
    Bu harika görselleri sevmemek yapmamak mümkün mü)
    Bu saatte bile canım çekti,ellerine emeklerine sağlık canım:)
    Poşette yapma fikrini hiç düşünmemiştim:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. çok nefis..... muhteşem bir görüntü ellerine sağlık canım şifa olsun sevgiler:))

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık baharcım nefis olmuş resimlerde harika aynı tarif bende de var ama resimler eski makineyle yenilenmesi gerek artık bu fotolardan sonra:) sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım .Eşim bayılır buna mutlaka yapacağım.

    YanıtlaSil
  10. Baharcım bende bu tarifi bu sene öğrendim,çok kolay geldi.Seninde ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Muhtesem gorunuyor ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  12. Bu nasıl bir güzellik böyle... Ellerinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok tatlı çok güzel bayılıyorum bu tatlıya...Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Kim sevmez
    Ama bu harika olmuş
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. firin posetinde et pisirince " aa ben sadece tavuk icin kullaniyordum" diye sasiran okurlar olmustu. senin tatliyi gorenler kucuk dilini yutarlar :) super fikir arkadasim

    YanıtlaSil
  16. ımmm en sevdıgım meyvelı tatlı cok da guzel olmus ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  17. Eline sağlık.Ben de aynı tarifle yapıyorum,hem pratik hem de çok temiz bir yöntem.Hatta geçen sene mayıs başında blog da paylaşmıştım.Bence de dondurmalısı çok güzel olur :)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.