13 Mart 2012 Salı

Pırasa Kavurması



Hamur işlerinde ve kahvaltı dahil her öğün yenilebilecek harika bir şey,hatta üzerine yumurta da kırıla biliyormuş ama henüz denemedim bu hali ile çok lezzetli.

Malzemeler:
  • 500 gr pırasa
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • Tuz ot klasik çeşni,karabiber,pul biber


Yapılışı:
  • Pırasaları orta boylarda doğrayın.
  • 5 dk suda beklettikten sonra süzün.
  • Tencereye alın.
  • Üzerine zeytin yağ gezdirin.Tere yağ ekleyin.
  • Tuz ot ve baharatları da ilave ettikten sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Lezzetini tuz ot veriyor mutlaka kullanmanızı öneririm.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.