1 Mart 2012 Perşembe

Haşhaşlı Çörek


1 Mart Perşembe bugün.Günler aylar hızla ilerliyor.Bahara ne kaldı ama kış inatla gitmek istemiyor.İnşallah Mart kapıdan baktırıp,kazma kürek yaktırmaz:)Güzel bir güneş var pencerenin arkasında,ama dışarı çıkıp test etmek lazım.Haşhaşı ekmeğe banıp banıp yemek isteyenlerdenim:)çok seviyorum.Bu çörek de sıcak sıcak nefis bir iz bırakacak damağınızda, benden söylemesi.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (az ele yapışan yumuşak bir hamur)
İç karışımı:
  • 1 su bardağına yakın yaş haşhaş
  • Yarım su bardağından az sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz ceviz

Yapılışı:
  • Yoğurma kabına ılık süt,su ve yaş mayayı ekleyin elinizle eritin.Sıvı yağ ekleyin.
  • Tuz,toz şeker ekleyin.Yavaş yavaş un ilave ederek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ilık bir ortamda 1 saat mayalanmasını sağlayın.
  • Hamuru unlu bir zeminde merdane ile büyükçe açın.
  • Haşhaşı sıvı yağ ile inceltin.Toz ceviz ekleyin.
  • Karışımı açtığınız hamurun her yerine gelecek şekilde sürün.
  • Hamuru rulo yapın.
  • 2 parmak kalınlığında bıçak ile kesin.
  • Kesilen yer üstte kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine az aralıklar ile yerleştirin.
  • Haşhaşlı karışımdan üzerlerine biraz daha sürün.
  • 1 saat ılık bir ortamda bekletin ve 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca temiz bir mutfak havlusu ile üzerini örtün ve 10 dk dinlendikten sonra ılık servis edin.

34 yorum :

  1. ben demin dışarı çıktım
    vallahi çıktığıma pişman oldum
    İstanbul da güneş gözüne gözüne giriyor insanın amaaaaaaa

    hava buzzzzzzz
    iliklerine kadar donduruyor insanı :)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, ben de çok severim haşhaşı. Burda lapa lapa kar yağıyor güneş varsa fırsatı kaçırmayın. ellerinize sağlık. sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis, gerçekten; ellerinize sağlık. Çekilmiş haşhaş bulursam tekrar yapacağım. Size afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok severim kayınvalidem çok yapardı bende ondan öğrenmiştim sürekli yaparım puf puf harika olmuş ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Gerçekten bahar geldi gelecek derken kış yeniden geldi. Hayırlısı.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. bizim burada da çok yapılır.bende çok severim.harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. KAFE PORTAKALIM
    TAM BENİM İSTEDİĞİM GİBİ
    MAHARETLİ ELDEN NEDE GÜZEL OLMUŞ
    MMMMMMM OLSADA YESEM DEDİM
    :)))

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...
    :))

    YanıtlaSil
  9. ELİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ :)

    YanıtlaSil
  10. evdeki haşhaş ezmesi bozulmadan ben de yapayım en iyisi, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. beni ortaokul yıllarıma götürdünüz. komşumuz nefis yapardı.

    YanıtlaSil
  12. Enfes gorunuyor canımm :) ellerine saglık kıs gitmek bilmesede ben eminim baharda gelmek için sabırsızlanıyor :) bu arada kadınlar gunu için duzenlediğim çekilişime beklerim bilgi için http://sevimyildiz.blogspot.com/2012/03/8-mart-dunya-emekci-kadnlar-gunu-icin.html

    YanıtlaSil
  13. Aynen canım yaa,ekmeği haşhaşa banıp banıp yiyebilirim bende..:))
    Çörekler nefiss görünüyorlar.
    Elleirne sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Test etmene gerek yok canım ben sana söyliyeyim dışarısı çok soğuk otur oturduğun yerde :))
    Çöreklerini ye yanınada ben den bi çay
    afiyet bal şeker olsun.
    Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. haşhaşlı herşeye bayılırım ellerine sağlık canım nefiss..

    YanıtlaSil
  16. Annem nefis yapar bunu.Ellerine sağlık Bahar'cım nefis görünüyor.Çok ama çok beğendim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. kayınvalidem eskişehirden sürekli haşhaş gönderir,bayılıyorum çünkü haşhaşlılara,nasıl güzel gözüküyor buda yumuşacıkkk hımmmmm

    YanıtlaSil
  18. En sevdiğim tatlardan biri, çocukluğumun lezzeti.Ellerine sağlık, Baharcım.

    YanıtlaSil
  19. Haşhaşı tek başına sevemedim aynı tahin gibi ama bu çöreğe bayılırım tek kelimeyle.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  20. gecen bende yaptim canim

    ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  21. bayılıyorum ben bu çöreğe,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  22. Kim sevmezzz
    Ben bayılırıımmm
    Ellerine sağlık
    iyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  23. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR BAHARCIM.
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    HAYIRLI CUMALAR DİLERİM..
    :)

    YanıtlaSil
  24. Haşhaşlı çöreklerle büyüdüm ben, eskiden benim doğduğum yerde haşhaş tarlaları vardı. Ne güzeldir çiçekleri, kapsülleri :))

    Harika oluyor değil mi Bahar'cım? Çok severim. Sen de hakkını vermişsin, muhteşem görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  25. Merhabalar...
    Harika görünüyor ellerinize sağlık..
    Birşey sormak istiyorum benimde bloğum var biliyorsunuz..Yemeklerin fotolarını nerede çekiyorsunuz? Hep beyaz fon kullanıyorsunuz da çok merak ettim

    YanıtlaSil
  26. bol haşhaşlı enfes olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  27. Haşhaşlı şeyleri çok seviyorum buda çok güzel görünüyor elllerine sağlık.

    YanıtlaSil
  28. Ben bayılıyorum ama eşim sevmiyor. Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  30. Bende haşhaşlı çöreğe bayılırım, ara ara yaparım. Ellerinize sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  31. bende bayılıyorum haşhaşa. ekmek banmak da iyi bir fikir aslında hiç denemedim ama. yine her zamanki gibi çok güzel bir iş çıkarmışsın bahar sevgiler selamlar hayatım...

    YanıtlaSil
  32. ellerine sağlık baharcım desteğin içinde çok teşekkürler..
    sevgilerimle
    seval

    YanıtlaSil
  33. Canım ellerine sağlık bende çok yaparım bu tarifi ailecek severek yeriz. Uzaman tvdede bu şekilde yapacaktım ama börek şeklinde olsun dediler diye diyer şeklini yaptım. Ama favorim budur

    YanıtlaSil
  34. çok şık olmuş bunlar:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.