2 Ocak 2011 Pazar

Dereotlu Patates


Akşam yemeklerinde yada çay saatlerinde ikram edilebilecek harika bir lezzet.
Malzemeler:
  • 500 gr haşlanmış ezilmiş patates
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı:
  • Tereyağını eritip patatesleri hafif kavurun.
  • Soğuduktan sonra dereotunu ekleyin.
  • Sarımsağı ezip içine katın.
  • Tuz ilave ettikten sonra karıştırıp fırın kaplarına paylaştırın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • Fırında kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN...

7 yorum :

  1. Patatesi çok severim,tarifiniz hem pratik hemde güzel,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Zeynep Hanımcım,
    Bizde patatesi çok severiz her halini.Teşekkürler.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  3. DEREOTUNA BAYILIYORUM ARKADAŞIM.LEZZETİNDEN ŞÜPHEM YOK.EH GÖRÜNTÜ DE ŞAHANE.ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  4. Çok pratik ve şık sunumlu... Ellerine sağlık, mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  5. sunumu çok cici olmuş ellerinize sağlık..
    dereotlu patates annemin çocukluğumuzda yaptığı nefis bir lezzetti:) halen bayılarak yiyoruz yiyeceğiz:)
    mutlu yıllar diliyorum..

    YanıtlaSil
  6. 2 Ocak - 2 Subat tarihleri arasinda yapacagim ``Ben Buldum`` etkinligime davetlisiniz..

    Hepimiz mutfağımız da bir sürü tarif uretiyoruz. Bir etkinlik yapma fikri benim sürekli bir şeyler üretme isteğim ile başladı. Sizlerden de kendi tariflerinizi gondermenizi bekliyorum. Bol katilimli olur umuyorum.

    Sevgiyle Kalin...

    YanıtlaSil
  7. HEM PRATİK HEM NEFİS PATATESE BAYILIRIM..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.