11 Ocak 2011 Salı

Şambali,Fındık ezmeli,kakaolu üzümlü çörek ve meyve soslu kurabiye



Bir kaç gündür şablon ile uğraşmaktayız daha doğrusu Sevgili Asuman abla uğraşmakta.Denemediğimiz şablon kalmadı.Bir türlü bana beğendiremiyor:))Nedense sinmiyor bir türlü.Halbuki önümüzde 3 etkinlik var ve ben hala bir şeyler yapmadım.Tarifler birikti.İnşallah bu gece itibariyle blog tasarım işimiz bitmiş olur.Emeklerin için çok teşekkür ediyorum Sevgili Asuman abla.http://cokzarifisler.blogspot.com/ Gelelim bu lezzetlere.
Şambali tatlısı
Fındık ezmeli & Kakaolu üzümlü çörekler
Meyve soslu kurabiye

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz maya
  • 5.5 su bardağı un
Kakaolu iç harç için:
  • 1 su bardağı kek yada kurabiye (robottan geçirilmiş)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı fındık yada ceviz
  • 2 yemek kaşığı kakao (eğer kurabiye yada kek kırıntılarınız kakaolu ise kullanmanıza gerek yok)
Ben hamuru iki parçaya ayırdım.Diğerine ise fındık ezmesi sürdüm.
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyin karıştırın.
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini güzel bir şekilde yoğurun.İkiye bölün.
  • Merdane ile hamuru dikdörtgen açın.
  • Kakaolu iç harç için malzemeleri karıştırın.
  • Hamurun her yerine gelecek şekilde karışımı sürün.
  • Hamuru üç parmak genişliğinde sarın.
  • Bıçak ile dilimleyin.Yumurta sarısı ve susam serpin.
  • Mayalanması için ılık bir ortamda 30 dk mayalandırın.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fındık Ezmeli Çörek
Yapılışı:
  • Hamurun ikinci parçasını da aynı şekilde açın.
  • Üzerine fındık ezmesi sürün ve aynı şekilde katlayın dilimleyin.
  • Yumurta sarısı ve susam serpin
  • 30 dk mayalanmaya bırakın.
  • Fırında kızarana kadar pişirin.

Şambali Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için tuzsuz fıstık
  • Üzerine serpiştirmek için biraz irmik.(1 yemek kaşığı kadar)
Şerbeti için:
  • 2,5 su bardağı toz şeker                              
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
  • Şeker ve yoğurt karıştırılır.
  • Diğer malzemeler de eklenir.
  • Yuvarlak küçük bir tepsiye karışım yemek kaşığının arkası ile düzeltilerek yayılır.
  • Üzerine fıstıklar dizilir.Hafif irmik serpiştirilir.(1 yemek kaşığı kadar)
  • Fırında iyice kızarana kadar pişirilir.Hafif ateşte.
  • Fırından çıkan tatlıya sıcak şerbet dökülür.
  • En az 1 gece muhakkak dinlenmesi gerekir.Tadı çok değişiyor.
Meyve Soslu Kurabiye
Malzemeler:
1.Hamur için:
  • 250 gr un
  • 150 gr margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 70 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
2.Hamur için:
  • 125 gr margarin yada tere yağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • 1 paket meyveli sos.
(Kullanılan su bardağı klasik su bardağıdır.Bütün tariflerde klasik su bardağı  kullanılmaktadır.)
Yapılışı:
  • Birinci hamur hazırlanır.Merdane ile açılır ve küçük çay bardağı ile yuvarlak kesilerek tepsiye dizilir.
  • İkinci hamur hazırlanır ve sıkma aparatı ile tepsideki birinci kurabiyelerin üzerine yuvarlak şekilde sıkılır.
  • Fırında fazla kızarmadan pişirilir.Meyveli sos arkasındaki tarife göre pişirilir.
  • Soğuduktan sonra meyveli sos ile süslenir.(Çikolata sosu ile de süsleyebilirsiniz.)



Evet aslında bu güzel kurabiyeleri hazır yapmışken  Sevgili Selma Pembe Düşbahçesi'nin Baştan Çıkartan Lezzetler etkinliğine gönderiyorum.Bol katılımlı bir etkinlik olmasını diliyorum.http://pembedusbahcesi.blogspot.com/










    12 yorum :

    1. hepsi birinden güzel olmuş arkadaşım.bayıdım doğrusu.ellerine sağlık.öpüyorum.birda bu yorum yazarken kelıme doğrulamayı kaldırsan dıyorum.öpüyorum.

      YanıtlaSil
    2. Hepsi ayrı bir güzellikte ellerinize sağlık
      Sevgiler:)

      YanıtlaSil
    3. canımm bu şablon çok yakışmış.güzel olmuş bence..
      harika şeyler pişirmişsin.ellerine yüreğine sağlık

      YanıtlaSil
    4. canım bu hali pek cici olmuş bir de tariflerinle birleşmiş şahane olmuş:)
      dilerim içine siner güle güle kullanırsın:)

      YanıtlaSil
    5. mmmh hepsi birbirinden lezzetli görünyorlar canim! ellerine emegine saglik.. ve afiyet seker olsun!
      sicacik sevgilerimle..

      YanıtlaSil
    6. Merhaba canım tariflerinin hepsi çok güzel ellerine sağlık sevgiler...

      YanıtlaSil
    7. Şablonun çok güzel olmuş canım yapanın ellerine sağlık çok ferah ben çok beğendim güle güle kullanalım :))
      Tatlında nefiss ellerine sağlık ama ben de isterim hani benim etkinliğime tarif blog kardeşim...
      Sevgiler........

      YanıtlaSil
    8. Herkese teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
      Sevgili Yıldızım,
      bugün yarın geliyor etkinlik tarifim.
      sevgilerimle

      YanıtlaSil
    9. Sevgili Sevda'cım kelime doğrulamayı da kaldırdım.Uyardığın için teşekkürler farkında bile değilim.

      YanıtlaSil
    10. HEPSİ HARİKA.ŞAMTATLISININ TEPSİSİNİN ÇAPINI YAZABİLİR MİSİNİZ.

      YanıtlaSil
    11. Sevgili arkadaşım bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığın için teşekkür ediyoruz....

      Sevgiler

      Selma&Aslı

      YanıtlaSil
    12. SEVGİLİ CANİKOM,
      EN KÜÇÜK BOY YUVARLAK BİR FIRIN TEPSİSİ İLE YAPIYORUM.ŞÖYLE SÖYLEYEYİM KELEPÇELİ KEK KALIPLARI VAR YA BÜYÜK BOY OLAN ONDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK OLMASI GEREKİYOR.
      SEVGİLERİMLE....

      YanıtlaSil

    Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
    Teşekkürler.