Geçenlerde Kayınvalidelere gittiğimizde bahçedeki limon ağacından sarkan limonlara hayran kaldım.O kadar güzel görünüyorlardı ki dayanamadım 3-4 tane kopardım.Aklıma da bol limonlu bir kek yapmak geldi.
Umarım beğenirsiniz.
Keyif dolu bir hafta sizlerin olsun.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sade gazoz
- Yarım su bardağından az sıvı yağ
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım tüp Dr.Oetker limon aroması
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alın.
- Mikser ile 5 dk çırpın.
- Gazoz,sıvı yağ,vanilya,limon aroması,limon kabuğunu ekleyin.
- Karıştırın.
- Hindistan cevizini ekleyin.
- Kabartma tozu ile birlikte un ilave ederek tekrar karıştırın.
- Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın.
- Önceden ısınmamış 150 derece fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
ben bu keke hasta oldum tamam mı!
YanıtlaSilİçinde gazoz olması çok ilginç, limonlu ve portakallı kekler hep güzel olmuştur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis bol limon aromalı bir kek ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık Baharcım.
YanıtlaSilbenimde bahçemde var limon ağacı buyıl geçen yıla nazaran liman az ,bende limonları koparır koparmaz kabuklarını rendeleyip buzlukta biriktiriyorum lazım olunca elimin altında olsun diye misler gibi koku yayılıyor ortaya.
Kekinde mis gibi olmuştur muhakkak. sevgiler.
Kekiniz güzel gözüküyor elinize sağlık ama bir noktaya değinmedin geçemeyeceğim. Hazır kullandığınız limon aroması yerine doğal topladığınız limonun suyunu ekleseydiniz daha sağlıklı olurdu. Diğeri malum hazır ve katkı maddeli. Mümkün olduğunda bu tür hazır malzemelerden kaçınmak lazım daha sağlıklı olması için tariflerimizin.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık limonlu harika olmuş.sevgilerimle.
YanıtlaSil