19 Mayıs 2013 Pazar

Kakaolu Kremşantili Kurabiye



Kremşantili Kurabiye'yi sanırım denemeyen kalmadı.Hem pratik oluşu hemde lezzeti sık sık yapılması için bir neden bana göre.

Bu sefer sade Kremşanti ile kakao ekleyerek hazırladım.Kakaolu kremşanti ile de hazırlayabilirsiniz.


Malzemeler:

  • 1 poşet toz şanti 
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:
  • Bütün malzemeyi derin bir kaba alın.
  • Yoğurun.
  • Köfte sıkar gibi sıkın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında un kurabiyesi kıvamında pişirin.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirin ve servis edin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

12 yorum :

  1. Çok nefis. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canımmm eline sağlık çok güzel olmuş denenesi bir tarif afiyetle,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuşlar, çok ciciler, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Baharcığım.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor...
    Krem şantitatlılarda olduğu gibi kurabiye ve poğaçalarada müthiş bir lezzet katıyor...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim :-)
    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  7. ben bu tarifinizi denedim ama malzemeler birbirini tutmadı kötü bir hamur elde ettim ve hamurda malesef toparlanmadı.Diğer tariflerinizin çoğunu denedim fakat ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım.Tarife birebir uydum fakat istediğim sonucu elde edemedim,bilmenizi istedim sadece,diğer tariflerinizi severek yapıyorum teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. merhaba yukarıdaki arkadaş gıbı dun aksam bende denedım hamur olmadı üğüm üğüm oldu kum gıbı oldu hamur bıle olmadı.Acaba püf noktası felen varmı

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık çok gğzel bi tarif. şimdi fırında mis gibi kokular yayıyo:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.