31 Mayıs 2013 Cuma

Dilim Poğaça



Hayatı kolaylaştırmak adına her gün bir şeyler çıkıyor karşımıza.

Özellikle mutfak ürünleri mutfakta vakit sıkıntısı yaşayan hanımlar için oldukça gerekli.Kolay,kullanışlı en önemlisi zahmetsiz.Hazırladıktan sonra keyifle tüketiliyor ve ardında yayıntı olmuyor.

Baton Kağıt Kek Kalıbını yağlamaya,yada her hangi bir madde ile desteklemeye gerek yok.Yanmıyor,yapışmıyor.Tek kullanımlık olup kenarlarındaki özel yırtmacı sayesinde kolaylıkla çıkıyor.Fırındaki yüksek sıcaklığa da dayanıklı olup size panik yaptırmıyor.

Kek yerine Poğaça hamuru hazırladım ve sonuçtan oldukça memnun kaldım.Kalıpların yağlanma sırasındaki hoş olmayan durumları da ortadan kalkıyor.

Daha fazlası için İnternetin En Ucuz Pastacılık Sitesi olan Pasta Pazarı'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.



Malzemeler:
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Un

İç Malzemesi için:
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam,çörek otu


Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın.
  • Elinizle yoğurmaya başlayın.Yumurtayı ekleyin.
  • Şeker,tuz ilave edin.
  • Yavaş yavaş un ile beraber mayayı da ilave ederek az ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • Hafif un serpili tezgahın üzerinde ortasını açın.
  • İç malzemenin yarısını ekleyin bütün kenarlarını içe kıvırın.
  • Hafifçe rulo yapın.
  • Tek kullanımlık küçük baton kek kalıbına yerleştirin.
  • Diğer parçayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpiştirin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
  • Daha büyük bir kalıba tek parça halinde de hazırlayabilirsiniz.


Keramika mutfak ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

22 yorum :

  1. Biz bayanlar çok şanslıyız. Mutfakta hayatı kolaylaştıracak çok ürünler var. Bu da onlardan biri. Ayrıca çok da şık duruyor.Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  2. Baharım kek kalıbın gerçekten çok hoş ve pratikmiş.
    İçindeki poğaça da nefis görnüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Bu kağıt kalıpları ,bende hep görüyorum ama hiç alıp denememiştim..Süperler,denemek lazım.ellerinize sağlık,poaçalar sizin elinizden dahada bir güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş,pratik,deneyeceğim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Bahar hanım evvela sizi tebrik ediyorum.size şekerparenin şerbetini takriben ne kadar kaynatıyorsunuz onu, sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim. ben FERİHA ERZURUM dan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feriha hanım,
      15-20 dk yeterli olur şerbet için
      Sevgiler

      Sil
  6. Bahar hanım facebook neden yorumlara kapatınız merak ettim. izmirden NURAY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler uyarınız için farkında değilim açtımyorum yapabilirsiniz.
      SEVGİLER

      Sil
  7. Ne kadar kullanisli bir kalipmis.... ayrica icindeki lezzet de harika gorunuyor... emeklerine saglik bahar cigim....

    YanıtlaSil
  8. Süper olmuşş, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Baharcım ellerine sağlık.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık poğaçan nefis görünüyor.Kalıplar harika çok kullanışlı paylaşımın için teşekkürler,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık ayrıca kalıplara bayıldım bilgi verdiğin için teşekkürler sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Bahar, birazdan yapıyorum :) Süper süper süper.

    YanıtlaSil
  13. Valla çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık arkadaşım sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım poğacan harika görünüyor.Tek kullanımlık kalıplarda ne kadar pratik .Bir daha gördüğümde es geçmeyip ben de alayım.Canımm ellerine sağlık olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. merhaba, tariflerinizi çok anlaşılır ve kolay buluyorum dilim poğaça yapmak istiyorum ancak, kağıt kek kalıbı ızgaranın üstüne mi koyacağım yoksa tepsiye mi koyacağım? bir sorum daha olacak; tulip kağıt ve tavasını da alacağım sitenizde gördükten sonra ama yine yukarıda belirttiğim sorun var tülipleri tel ızgara üstünde mi pişireceğim yoksa fırın tepsisinde mi? yanıtlarsanız çok mutlu olurum..
    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,ızgaranın üzerinde pişiriyoruz. Tulip kalıplar için muffin tepsileri mevcut ondan mutlaka almanız gerekiyor,ama bu kek kalıplarına gerek yok tel ızgaranın üzerinde kolaylıkla pişiyor.
      sevgiler

      Sil
  17. çok değişik olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.