10 Ağustos 2011 Çarşamba

Carte d'Or Lezzet-i Ramazan



Bu Ramazan, Dondurmalı Blog’da Lezzet – i Ramazan’lar yarışırken siz de eşsiz dondurmalı tariflerin tadına varacaksınız. Bu birbirinden keyifli tariflerle siz de sevdiklerinizi gülümsetmek ve kendinize hayran bırakmak isterseniz Ramazan ayı boyunca, hafta içi her gün blogger’lardan gelecek tarifleri Dondurmalı Blog’dan takip edebilirsiniz.
İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara’dan toplam 20 yemek blogger’ının yarışacağı etkinlikte katılımcılar iftar sofralarına özel dondurmalı bir tatlı tarifi gönderecek. New York’ta ünlü The Culinary Institute’ta şeflik eğitimi alırken New York Times tarafından şehrin en iyi restoranlarından biri seçilen Tabla Restaurant’ta soğuk mutfak şefi olarak çalışan, ardından Türkiye’ye dönerek Four Seasons Hotel’de demi chef olarak işe başlayan ve Mutfak Sanatları Akademisi’nde ders verdikten sonra Unilever Türkiye Gıda ve Pazarlama Şefi olarak Unilever ailesine katılan Osman Bahardır’ın ve Carte d’Or marka ekibinin içinde bulunduğu jüri ekibi, her hafta pazar günü en başarılı 2 tarifi belirleyecek.
Dört haftanın sonunda dört ilden 8 finalist bir araya gelecek, gönderdikleri dondurmalı tatlı tariflerini birlikte yapacak ve bu eşsiz lezzetler ödüllendirilecek. 

İşte benim Ramazan Lezzetim;

Elmalı Karamel sosunda Eti Puflu Dondurmalı Pasta 


Tabanı için malzemeler:

  • 14 adet burçak bisküvi
  • 1 orta boy sarı elma
  • 3 yemek kaşığı erimiş tere yağ

Dondurmalı dolgu için:

  • 1 kutu Carte d'Or kaymaklı dondurma
  • 5 adet eti puf hindistan cevizli
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Karamel sos için:

  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 2 orta boy sarı elma (ya da kırmızı elma)
  • 100 ml sıvı krema
  • Üzeri için ceviz


Hazırlanışı:

  • Tabanı için burçak bisküvileri rondodan geçirin.
  • Erimiş tere yağı ve 1 orta boy rendelenmiş elmayı ekleyerek iyice karıştırın.
  • 20-22 cm çapındaki çemberi yağlı kağıt serilmiş servis tabağına alın.
  • Taban hamurunu elinizle her yerine gelecek şekilde bastırarak yayın.
  • 5 dk buzdolabında bekletin.
  • Eti pufları bisküvi kısımlarında ayırın,puf kısımlarını avucunuzun içine alın ve hafifçe tarçın serpiştirin.
  • Diğer pufları da bu şekilde tarçınlayın ve çemberin içerisine her bir dilimin ortasında kalacak şekilde yerleştirin.
  • Carte d'Or kaymaklı dondurmayı oda ısına getirin.
  • Çemberin içerisine dikkatli bir şekilde döküp donması için dondurucuya kaldırın.
  • Pasta donduktan sonra çemberi dikkatli bir şekilde çıkarın ve sosunu hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.
  • Elmalı karamel sos için çelik bir tencereye toz şeker ve suyu alın.
  • Ocakta karamelize olana kadar hafifçe tencereyi sallayın tere yağını ekleyin.
  • Rengi almaya başladıktan sonra tahta kaşık ile karıştırın.
  • Elmaların kabuklarını soyun küp küp doğrayın, tencereye alın ve karıştırın.
  • Kremayı ilave edin,karışım şekerlenirse panik yapmayın kısık ateşte şekeri karıştırarak eritin.
  • Elmalar hafif pişer kıvama gelince ocaktan indirin
  • Buzdolabına koyarsanız karamelin kıvamı sertleşiyor o yüzden dışarıda karıştırarak soğutun
  • Pastanın pufları dilimin içerinde kalacak şekilde dilimleyin ve üzerine elmalı karamel sos ve ceviz ile servis edin.



18 yorum :

  1. ama bu dehşet bir şey olmuş yaa kesinlikle denemem lazım ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor. Soğuk soğuk ne güzel olur iftar sofralarında. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Baharcigim her ne kadar biz burada üsüyorsak..TR icin cok uygun bir lezzet olmus...hem tatli,hem serinletici..ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  4. Bahar cım canım bu ne güzel tarif böyle eğer sende bu tarifle katılacaksan eminim dereceye girer
    etipuf süper fikir
    görüntüde muhteşem
    ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Bu müthiş birşey ilk fırsatta denemek farz oldu :)
    Yalnız bir sorum olacak dondurmayı kalıba koymadan evvel oda ısısına gelecek kadar bekletin yazmışsınız, cahilliğimi mazur görün fakat bu tamamen erimesi anlamına geliyor acaba? :)

    YanıtlaSil
  6. çokkk güzel uğraşlı bir pasta emeğine sağlık bahar hanım sevgiler
    iyi şanslar

    YanıtlaSil
  7. Baharcım, pastan harika görünüyor, ellerine sağlık. Başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
  8. Canım başarılar. çok hoş güzel bir tatlı olmuş. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir tarif olmuş.Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar :)değişik çok güzel bir tarif olmuş,başarılar diliyorum..

    YanıtlaSil
  11. cok basarili olmus Bahar, ellerine saglik.
    Ama bence tarcian hic gerek yoktu :)
    simdi bu yarisma tarifin, degil mi? oylar sana ;)

    YanıtlaSil
  12. Bende bu tarife ve sunuma bayıldım Baharcığım ellerine emeklerine sağlık canım dondurmalı bir tarifin sunumunu yapmak fotoğrafını çekmek ne kadar zormuş değil mi? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. başarılar diliyorum.dereceye girer bu tatlı...ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  14. Canım, bol şanslar diliyorum. Harika bir tatlı, çok değişik. Bayıldım gerçekten..

    YanıtlaSil
  15. harika.. çok beğendim..
    takipteyim...

    YanıtlaSil
  16. Cok guzel gozukuyor...ellerinize saglik...
    Basarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
  17. merhaba
    nasıl müthiş güzel bir tariftir böyleee
    elinize sağlıkk harika görünüyor ayrıca
    umarım derce elde edersiniz
    sevgiler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.