17 Ağustos 2011 Çarşamba

Çıtır Patates


Çıtır çıtır patatesler yemesi ayrı zevkli sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

  • Patates
  • Tuz,tuz ot,karabiber,kekik
  • Zeytin yağ
  • Galeta unu



Yapılışı:
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi dilimleyin.
  • Üzerine zeytin yağ,tuz,tuz ot,karabiber ve kekik ilave ederek harmanlayın.
  • Galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ediyorum bekleyince yumuşama yapabiliyor.

13 yorum :

  1. en sevdiğim patates şekillerinden biri :) özlemiştim yapmak lazım en kısa zamanda :)

    YanıtlaSil
  2. Baharcığım bayıldım harika görünüyor yeni aldığım patatesleri bu şekilde deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. galeta unlu harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. enn sağlıklısından hemde:)
    ellerine sağlık baharım...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bahar'cım canım ellerine sağlık .
    ben bu beceriki hanımlardan çoook şey öğrenecem çoook:)
    galeta unu ne kadar çok yakışmış bayıldım

    YanıtlaSil
  6. iftara menüme alıyorum tarifini canım.ellerine sağlık.kızlar köfte istedi yanına çok yakışacaktır.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Çok severim, eline sağlık Baharcım :)

    YanıtlaSil
  8. ya ne güzel görünüyor bu patatescikler =) yanında mayonez,yoğurt off harka olur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bu patatesler çok güzeller. Ellerine sağlık Bahar'cım..

    YanıtlaSil
  10. çok sık yaptığım bir patetes ama ben kekik denemedim eminim lezzeti artırıyordur sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Patatesler kadife kaplanmış gibi, yumuşak görünümlü çıtırlar

    YanıtlaSil
  12. ofofof misss bilgisayar problemi sebebiyle arkadaşımdayım. şimdi sayfaları geziniyorduk pratik bişiler hazırlamak için şimdi karra verdik acilen patates yapılacak süppermiş.

    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.