10 Ocak 2017 Salı

Ispanaklı Pırasalı Börek



Malum kar yağışı şu ara esir almış durumda her yeri.Evde çoluk çocuk da olunca haliyle kek,börek yapmak da kaçınılmaz oldu.Nefis bir börek tarifi ekliyorum ve deneyin diyorum sadece.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı su
  • 5 tatlı kaşığı un
  • 1 türk kahve fincanına yakın sıvı yağ
  • 2 dal Pırasa 
  • 1 bağ Ispanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harcını pişirmek için)
  • 200 gr peynir (beyaz peynir,lor peyniri,yumuşak peynir vb..)
  • Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı:
  • Su ve sıvı yağı bir kaba alın karıştırın.
  • İç harcı için sıvı yağı tavaya alın pırasaları ince kıyın ve kavurmaya başlayın.
  • Ispanağı yıkayın ve doğrayın.
  • Pırasaya ilave edin ve harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Tuz ve baharatları ekleyin.
  • Her bir yufkayı ikiye bölün.
  • Tepsiyi yağlayın.
  • İlk yufkayı serin ve yağlı karışımdan biraz sürün her yerine.
  • 1 tatlı kaşığı unu serpiştirin.
  • Üzerine 2.yufkayı serin tekrar aynı işlemi yapın.
  • Toplamda 3 yufka var ve 1,5 yufka işlemi sonrası ıspanaklı iç harcı her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Üzerine peyniri yayın.
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde tamamlayın.
  • En üste kalan sıvı yağlı karışımı sürün.
  • 10 dk bekletin ve 1 tatlı kaşığı yoğurdu en üstüne iyice fırça ile sürün.
  • 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.