Yoğun bir portakal aroması ve ona eşlik eden mis gibi tarçın kokusu.Bir Portakal hikayesi :) bu haydi sende dene.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 bütün portakal
- 1 paket vanilya Kent Boringer
- 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Un (akışkan olmalı kıvamı)
Yapılışı:
- Portakalı yıkayın ve 4'e bölün blender içine alın püre haline getirin.
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi birleştirin.
- Son olarak kabartma tozu ile yavaş yavaş karıştırarak un ilave edin.
- Akışkan bir kıvama gelince yağlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın.
- Önceden ısınmış 150 derece fırında ağır ağır pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra iyice soğumasını bekleyin.
- Dilimleyin ve üzerine pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis edin.
Bahar Hanım Merhaba, Portakalı kabukları ile mi blendırdan geçiriyoruz
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilHarika olmuş bu kek bayıldım ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilun için tam bir ölçü verseniz iyi olurdu ...
YanıtlaSilMerhaba..yapmayi planliyorum :-) yag cok olmaz mi?
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
YanıtlaSil