16 Ocak 2017 Pazartesi

Elmalı Karamelli Kek



Elma ile karamelin müthiş uyumunu bilirmisiniz? Enfes bir kek hazırladım sizler için.

Masamız Eşimin Kuzeninin nişan bohçaları için hazırlanmıştı.Kekin tarifi ile başlayalım o vakit.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr yumuşak tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı süt
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Elmalı Harcı İçin:
  • 4 büyük Elma
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı kahverengi şeker (yada 3-4 yemek kaşığı pekmez)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kıyılmış fındık



Yapılışı:
  • Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
  • Tereyağını ilave edin devam edin çırpmaya.
  • Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ile birlikte kabartma tozunu ekleyin.
  • Yuvarlak yada kare fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  • Kek hamurunu kalıba boşaltın.
  • Kuru üzümleri 20 dk sıcak suda bekletin süzün ve kağıt havlu üzerine alın.
  • Kuruladıktan sonra bir kaba üzümleri ekleyin.
  • Elmaların kabuklarını soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Tarçın,vanilya ve kıyılmış fındığı ekleyin.
  • Karışımı kekin üzerine yayın.
  • En üste kahverengi şeker serpiştirin.
  • Kaşık ile hafif üst malzemeyi kek hamurunun içine doğru itin.
  • 160 derece fırında pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.
  • Servis etmeden önce üzerine karamel sos gezdirin.
  • Kent Boringer karamel sos için buraya bakabilirsiniz.



1 yorum :

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.