Aslında tamamen pazarcının insafsızlığından dolayı yapılmış bir tarif bu.
En güzel salkımı uzatmıştım halbuki satıcıya ama eve bir geldim ki o salkım yok tamamen çöpsüz üzümler ve onun kamufle etmek içinde küçük bir salkım üzüm konmuş poşete.
Ne kadar kızsan da malesef böyle satıcılarda var.
Napalım dedik reçel olsun dedik tabiki :) İyi mi oldu :) çok lezzetli oldu.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 1 kilo Sultaniye Üzüm
- 2-2,5 su bardağı toz şeker (Üzümün tadına göre çoğaltılabilir)
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 1 kabuk tarçın
- 1 su bardağına yakın su
Yapılışı:
- Üzümleri salkımından temizleyin ve tencereye alın.
- Üzerine toz şeker ve kabuk tarçını ekleyin.
- 1 gece bekletin.
- Ertesi gün su ekleyerek kaynamaya bırakın.
- İlk kaynamadan sonra altını kısın ve ağır ateşte rengi bal rengine dönene kadar bekletiyoruz.
- Kabuk tarçını bir süre sonra çıkarın içinden.
- Kıvam ve renk istediğimiz gibi olduktan sonra altını kapatın.
- Ocaktan indirmeden önce tereyağı ve limon tuzunu ekleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.