Hala tezgahlarda Mürdüm Eriği varken mutlaka kış için bu marmeladı deneyin derim.Afiyetle.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 1 kg Mürdüm Eriği
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
- Erikleri yıkayın ve süzdürün.
- Tencereye dilimleyin.
- Üzerine toz şeker ekleyin ve 1 saat bekletin.
- Şeker miktarını çoğaltabilir yada azaltabilirsiniz.
- Ocağa alarak üzerine su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
- Kontrollü olarak kaynatın arada karıştırın.
- Hemen yumuşama kıvamına gelince ocaktan indirin.
- Hemen yumuşuyor çok kaynatmaya gerek yok.
- Limon tuzu ekleyin.
- Blender yardımı ile püre haline gelene kadar çırpın.
- Pütürsüz bir kıvamı olmalı.
- Tekrar ocağa alın ve 5-10 dk kadar sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Nefis görünüyor ellerine sağlık❤️
YanıtlaSil