26 Eylül 2016 Pazartesi

Mürdüm Eriği Marmelatı



Hala tezgahlarda Mürdüm Eriği varken mutlaka kış için bu marmeladı deneyin derim.Afiyetle.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 kg Mürdüm Eriği
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:
  • Erikleri yıkayın ve süzdürün.
  • Tencereye dilimleyin.
  • Üzerine toz şeker ekleyin ve 1 saat bekletin.
  • Şeker miktarını çoğaltabilir yada azaltabilirsiniz.
  • Ocağa alarak üzerine su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Kontrollü olarak kaynatın arada karıştırın.
  • Hemen yumuşama kıvamına gelince ocaktan indirin.
  • Hemen yumuşuyor çok kaynatmaya gerek yok.
  • Limon tuzu ekleyin.
  • Blender yardımı ile püre haline gelene kadar çırpın.
  • Pütürsüz bir kıvamı olmalı.
  • Tekrar ocağa alın ve 5-10 dk kadar sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.


1 yorum :

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.