Nasıl güzel görünüyor öyle değil mi? Mürdüm eriği hala varken mutlaka deneyin bu pastayı.Beğenmemek mümkün değil.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler: 125 ml çay bardağı ve 28 cm kalıp kullandım.
- 125 gr eritilmiş Tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya Kent Boringer
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı öğütülmüş fındık Fiskobirlik
- 3,5 çay bardağı un Kalecik
- 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
- 2 paket vanilyalı puding (toplamda 700 ml süt ile pişirilecek) Kent Boringer
- Mürdüm eriği
Yapılışı:
- İlk olarak pudingi pişirin ve soğutun.
- Şeker ve yumurtaları mikser ile köpürtün.
- Erimiş tereyağı,süt,vanilya ekleyin karıştırın.
- Ayrı bir yerde un,tarçın ve öğütülmüş fındığı harmanlayın.
- Tüm harcı birleştirin.
- Kalıbınızı yağlayın karışımı kalıba boşaltın.
- Üzerine pudingi gezdirip karışması için spatula ile yüzeysel daireler çizin.
- Erikleri dörde bölün ve 1 yemek kaşığı şeker ile karıştırın.
- Erikleri dizin ve önceden ısınmış 170 derece fırında 60 dk pişirin.
- 1 gece bekledikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.