27 Eylül 2016 Salı

Mürdüm Erikli Pasta



Nasıl güzel görünüyor öyle değil mi? Mürdüm eriği hala varken mutlaka deneyin bu pastayı.Beğenmemek mümkün değil.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler: 125 ml çay bardağı ve 28 cm kalıp kullandım.

  • 125 gr eritilmiş Tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya Kent Boringer
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı öğütülmüş fındık Fiskobirlik
  • 3,5 çay bardağı un Kalecik 
  • 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
  • 2 paket vanilyalı puding (toplamda 700 ml süt ile pişirilecek) Kent Boringer
  • Mürdüm eriği

Yapılışı:
  • İlk olarak pudingi pişirin ve soğutun.
  • Şeker ve yumurtaları mikser ile köpürtün.
  • Erimiş tereyağı,süt,vanilya ekleyin karıştırın.
  • Ayrı bir yerde un,tarçın ve öğütülmüş fındığı harmanlayın.
  • Tüm harcı birleştirin.
  • Kalıbınızı yağlayın karışımı kalıba boşaltın.
  • Üzerine pudingi gezdirip karışması için spatula ile yüzeysel daireler çizin.
  • Erikleri dörde bölün ve 1 yemek kaşığı şeker ile karıştırın.
  • Erikleri dizin ve önceden ısınmış 170 derece fırında 60 dk pişirin.
  • 1 gece bekledikten sonra servis edin.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.