3 Aralık 2015 Perşembe

Krem Karamel



Oldukça hafif üstelik az miktarda yumurta ile harika bir tatlı bu.Yalancı da olsa Krem Karamel.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası Kent Boringer
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu un Kalecik 
  • 1 paket şekerli vanilya Kent Boringer

Karameli için 1,5 çay bardağı toz şeker


Yapılışı:
  • Derin bir tencereye vanilya hariç muhallebi malzemelerini alın.
  • Çırpma teli ile sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra vanilya ekleyin ve mikser ile 5 dk karıştırın.
  • Karamel için tavaya 1,5 çay bardağı toz şekeri ekleyin.
  • Kaşık kullanmadan tavayı hafif sallayarak şekerin eriyip karamel olmasını sağlayın.
  • Hiç bekletmeden kuplara servis edin.
  • Üzerine muhallebiyi ekleyin.
  • Şeker donacaktır sorun yok muhallebi ile bir süre dinlendikten sonra kıvam buluyor.
  • Soğuk olarak servis edin.
  • Ben servis sırasında üzerine çok azda olsa Kent Boringer topping sos kullandım.

3 yorum :

  1. Hiç de Yalancı Gözükmüyor :) Gayet Sahici Krem karamel görüntüsünde. Oldukça da pratik. Ellerine sağlık. Sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. karamel tadını severim. ama hep fazla yumurta var diye krem karamel den uzak durmuşumdur. bu tarif tam bana göre

    YanıtlaSil
  3. Aslında bu şekilde daha güzel olur ben mesela yumurta koktuğu için yapmıyorum ama bu şekilde hem hafif olur hemde kokmaz ellerinize sağlık muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.