En kolayından ama lezzetlisinden bir börek var bugün.İster kahvaltıya ister beş çayına tavsiye edilir.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 5 yufka
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un Kalecik
- 3 yemek kaşığı su
İç Malzemesi:
- 2 bağ Ispanak
- 350 gr karışık peynir (Lor,tulum,ezine peyniri)
Yapılışı:
- Sos malzemelerini derin bir kaba alın.
- Çırpıcı yardımı ile homojen kıvama gelene kadar çırpın.
- 1 yufkayı 4'e bölün.
- Her bir yufkaya sos sürün ve uzun kenarına ıspanaklı iç harç koyun ve rulo sarın.
- Tepsiyi yağlayın ve gül şekli verip tepsiye alın.
- Tüm yufkayı bu şekilde tamamlayın.İlk yaptığınız gülün etrafına döndürün.
- Kalan harcı tekrar böreğin üzerine bolca sürün.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Notlar:
- 1 dikdörtgen mini fırın tepsisi ve küçük yuvarlak borcam ile börek oldu.
- Küçük borcamdaki böreği 1 gece sosladıktan sonra buzdolabında bekletip sabah pişirdim.
- Bekleyince daha güzel oldu bilginize.
Merhaba,
YanıtlaSilBöreğin çok leziz olduğunu düşünüyorum, Elinize sağlık. Hem ıspanaklı hem de dolama şekilli bayılırm:)))
Ben de beklerim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...