16 Aralık 2015 Çarşamba

Ispanaklı Börek



En kolayından ama lezzetlisinden bir börek var bugün.İster kahvaltıya ister beş çayına tavsiye edilir.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 5 yufka
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un Kalecik
  • 3 yemek kaşığı su

İç Malzemesi:
  • 2 bağ Ispanak
  • 350 gr karışık peynir (Lor,tulum,ezine peyniri)

Yapılışı:
  • Sos malzemelerini derin bir kaba alın.
  • Çırpıcı yardımı ile homojen kıvama gelene kadar çırpın.
  • 1 yufkayı 4'e bölün.
  • Her bir yufkaya sos sürün ve uzun kenarına ıspanaklı iç harç koyun ve rulo sarın.
  • Tepsiyi yağlayın ve gül şekli verip tepsiye alın.
  • Tüm yufkayı bu şekilde tamamlayın.İlk yaptığınız gülün etrafına döndürün.
  • Kalan harcı tekrar böreğin üzerine bolca sürün.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Notlar:
  • 1 dikdörtgen mini fırın tepsisi ve küçük yuvarlak borcam ile börek oldu.
  • Küçük borcamdaki böreği 1 gece sosladıktan sonra buzdolabında bekletip sabah pişirdim.
  • Bekleyince daha güzel oldu bilginize.

1 yorum :

  1. Merhaba,
    Böreğin çok leziz olduğunu düşünüyorum, Elinize sağlık. Hem ıspanaklı hem de dolama şekilli bayılırm:)))
    Ben de beklerim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.