12 Ocak 2013 Cumartesi

Damla Çikolatalı Kurabiye



Aklıma girdiyse bir şey saat kaç olursa olsun yaparım hiç üşenmem.Tam akşam yemeği vakti bir yandan yemek yapıyorum bir yandan da kurabiye için abur-cubur sepeti kurcalanıyor ne var ne yok diye.Kavanozun dibinde kalan bir kaşık fındık ezmesi,saklama kabında bir miktar kırılmış fındık ve damla çikolatalar hemen ne  yapmak gerekeni söyledi zaten.

Tamamen olan malzemeler ile başladım kurabiye yapımına.Hızımı alamadım tabi,onlar fırında pişerken bir yandan da tahin kavanozunun dibinde uzun süredir bekleyen tahin de ilişince gözüme bir anda iki çeşit kurabiye ile mutlu sona ulaştım.

Ertesi gün direksiyon dersine giderken hocalara götürdüm.Bizim kızlar da duyunca kurabiyeleri bir gün sonraya da kahve içmeye geldiklerinde ikram ettim.Tek kelime ile, tadına bakan büyülendi resmen.

Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

  • 125 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu fındık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı iri kırılmış fındık
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (çok tepeleme değil)
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • 2 su bardağı un
Üzeri için: 100 gr bitter çikolata



Yapılışı:
  • Margarin,pudra şekeri,sıvı yağ ve fındık ezmesini derin bir kaba alın.
  • Elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Nişasta ve vanilyayı ekleyin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Fındık ve damla çikolatayı da ekleyip hamuru tamamlayın.
  • İri ceviz büyüklüğünde koparın elinizle yuvarlayıp hafif yassılaştırın.
  • Çatal ile üzerine çizik atın.
  • 170 derece fırında üzerlerini fazla kızartmadan pişirin.
  • Bitter çikolatayı küçük boy saklama poşetine parçalayın ve ağzını bağlayın.
  • Sıcak su dolu bir kaba koyun ve 5 dk erimesi için bekleyin.
  • Poşetin ucunu hafif kesin.
  • Soğuyan kurabiyeleri fırın teline yada servis tabağına dizin.
  • Çikolata ile üzerini süsleyin.
  • Servis edin.



Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

46 yorum :

  1. Enfes gözüküyor mutlaka denemeliyim

    YanıtlaSil
  2. sitenız cok guzel severek takıp edıyorum facedende takıp edıyorum bende yenı actım bloğımu sızden ornek alırım gorsellıkte guzel sızın ben daha cok acemıyım sayfayı duzenlemeyı bıle beceremedım neyse ellerinize sağlıkkurabıye muhteşem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler başarılar diliyorum size de
      sevgiler

      Sil
  3. Baharcim tarifi okurken icinde yumurta ve kabartma tozu yok, cok güzel :) ellerine saglik. Yumurtali tariflerden cok hoslanmiyorum, bu yüzden yakin zamanda denemeli ins. Sevgilerle Emel Akbay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim lezzeti garanti beğeneceksin kesinlikle
      sevgiler

      Sil
  4. Muhteşem olmuş Bahar, ben de deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  5. Goruntu harika tadi guzel olmazmi ellerine saglik baharcigim...

    YanıtlaSil
  6. Canım kurabiye süper ama sunumların, fotoların çok daha güzel, ellerine, zevkine sağlık!

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor doğaçlama tarifler çok daha güzel oluyor, gönül güzelliği tarife yansıyor, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. Hangi fındık ezmesini kullandınız?

    YanıtlaSil
  9. bize görüntüyle büyülendik..ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  10. Harika olmuş eline sağlık baharcım

    YanıtlaSil
  11. Muhteşem olmuşlar, ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Süper görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. görüntü nefis ,lezzetine ise şüphe yok..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Malzeme az lezzet ve görüntü güzel o tabaklarda gözüm kaldı

    YanıtlaSil
  15. Denedim çok güzel oldular. Blogumda tarifinize yer vermek isterim. Müsade eder misiniz?

    YanıtlaSil
  16. İnanılmaz beğendim sizin kadar fotograf çekmede ve pişirmede belki başarılı olamadım ama çok lezzetli kurabiyelerim oldu ;) Blogumda paylaştım

    http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/2013/01/denenmis-tarifler-vol-5-damla-cikolatal.html

    Müsadeniz için ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok teşekkür ederim size davranışınızdan dolayı ellerinize sağlık
      sevgiler

      Sil
  17. Bahar hanım kurabiyeler çok güzel görùnüyor.Enkısa zamanda deneyip bende bloğumda yayınlamak isteri izninizle ,sizin yaptığïnız guzel lezzetleri hiç tereddutsuz denedim hiç beni bahçup etmedi .Payaşïmlarïnız için teşekkur ederim .Sevgiler. Emel. www.mutfakkolik.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler deneyin yorumlarınızı bekliyorum
      sevgiler

      Sil
  18. akla girilmeyecek gibi değil ki. ellerine sağlık:)

    www.maceraperestmutfakta.com

    YanıtlaSil
  19. Kurabiyenizi yaptım. Çok güzel oldu. Tarifiniz için çok teşekkür ederim. Ayşen

    YanıtlaSil
  20. Mükemmel oldular:) Ustelik kakaolu tahinli kurabiye ile ayni gün yaptım. Cok beğenildi her iki kurabiye de. Tariflerinizi icime sinerek güvenle deniyorum, tesekkurler
    Sumeyye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sümeyye hanım çok teşekkürler afiyetle
      sevgiler

      Sil
  21. Merhabalar. Tarifinizi dün denedim. İnanın hayatımda yediğim en güzel kurabiyelerde. Güzel tarifiniz için teşekkürler. Bu tarifi sıksık yapacağım.

    YanıtlaSil
  22. benimkiler biraz yayıldı hamur ele yapışıyordu tarife bağlı kalmak adına un eklemedim acaba eklemelimiyim cumaya tekrar yapacağımda cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hamur ele yapıştı ise çok az un ilave edebilirsiniz ama sorunsuz bir kurabiye,tam yuvarlak olarak yuvarlayın fazla yayılmamaları için
      sevgiler

      Sil
    2. ne yaptı isem şelkli sizinkine benzemeddi lezzeti çok güzel yuvarlak koydum fazla dağılmadı sert oldu hafif yassı yaptım çok dağıldı sizden ricam kurabiyenizin yapıldıktan sonra fırına girmemiş halini tepside gösterirseniz diğer tariflerinizde letfennnnnnnnnnnnnnnn

      Sil
  23. kurabiye yapılış aşamalarını yaparken gösterseniz nasıl olur

    YanıtlaSil
  24. merhaba güzel gözüküyor elinize sağlık ben çikolatayla bu şekli nasıl verebildiğinizi merak ettim doğrusu bana biraz zor geldi.

    YanıtlaSil
  25. cok güzelleerrrr

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.