2 Ocak 2013 Çarşamba

Kapuska



Kapuska,belki de çoğumuzun sevmediği bir yemek.

Sadece ismini duyup "aa kapuska mı?" "sevmem" dediyseniz bence önce güzel yapan birinin elinden yiyin lütfen.Bir kaç gün önce eşime "kapuska yapsam yer misin? dediğimde aldığım cevap "hayır" dı. Ama ben inatla :) hazırladım ve hiç bir şey demeden akşam yemeğinde tabağına koydum.Hiç soru sormadan yemeye başlayan eşimi bir süre izledim çok keyif alarak.Sonrası mı? Bundan sonra haftada mutlaka mutfağımda kapuska pişecek.
Ben de ilk kez hazırladım.İçine bulgur ve patates ilave ettim.Sonraki pişirme denemelerim başka bakliyatlar ile devam edecek.Takipte kalın...

Malzemeler:

  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 türk kahve fincanı kalın bulgur
  • 2 orta boy patates
  • Tuz,karabiber,pul biber,sebzeli tuzot
  • 2 yemek tabağı dolu dolu ince kıyılmış lahana
  • 7-7,5 su bardağına yakın sıcak su
  • 1 adet Defte yaprağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:
  • Düdüklü tencere yada normal tencere de hazırlayabilirsiniz.
  • Ben normal tencerede hazırladım.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın,sarımsakları ince kıyın ekleyin.
  • Zeytin yağ ekleyin ve ocağa alın.
  • 1 dk kavurduktan sonra salça ve baharatları ilave edin.
  • Üzerine ince kıyılmış lahanaları ve ince bulguru ekleyin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve küçük küp doğrayın tencere alın.
  • Defne yaprağını ilave edin.
  • Bol acılı olursa daha bir güzel oluyor aklınızda olsun.
  • Sıcak su ekleyerek ara ara karıştırın ve orta ateşte pişmeye bırakın. 


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

25 yorum :

  1. Her ne kadar bir çok kişi tarafından dışlanmış bir yemek olsa da, severek tüketiyorum ben.
    Patates koymak hiç aklıma gelmemişti, İnşaAllah bir daha ki sefere öyle denemek isterim.
    Ellerine yüreğine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene canım patates de çok güzel oluyor
      sevgiler

      Sil
  2. Bahar Hanım çok iştah açıcı görünüyor .ben kapuskayı çok severim annem bulgur yerine buğday yarması koyup kemikle pişiriyor oda çok lezzetli tavsiye ederim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sümeyracım buğday yada yeşil mercimek ile de yapacağım,teşekkürler
      sevgiler

      Sil
  3. ben çok severim,patatesli hiç denemedim,yakışır sanırım,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Aynen soyledigin gibi baharcigim , kucukken hic sevmeyen ben artik yiyebiliyorum :) emeklerine saglik...

    YanıtlaSil
  5. ben çok severek yerim canım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. patates ve yesil mercimeklede cok lezzetli oluyor.denemeni tavsiye ederim baharcim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sırada o şekil var:)
      sevgiler

      Sil
  7. Baharcigim, kis mevsiminin en güzel yemeklerinden biri bence, birde biraz aci döktünmü üstüne ... ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz mı ben bol acılı severim:)
      sevgiler canım

      Sil
  8. annem çok yapardı bende seveek yerdim ama ben 20 yıllık evliyim bir kez bile yapamadım çünki eşim sevmiyor, bende sormadan yapıp yedirsemmi:)ellerine sağlık afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen de sormadan yap ve önüne koy bakalım:)
      sevgiler

      Sil
  9. kapuska benım çok ama çok sevdiğim bi yemek ellerine sağlık bi tabakta ben istiyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Eline sağlık.Sanıyorum askeriyede çok çıkan yemeklerdenmiş,öyle olunca erkekler pek tercih etmiyor.Anneciğim,kuruttuğu acı biberlerle birlikte pişirirdi öyle güzel olurdu ki...Ben çok severim ama evdekiler sevmeyince sadece kendime kadar pişiriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm o biberler ile kimbilir nasıl olur,teşekkürler sevgiler

      Sil
  11. Kesinlikle yapan biri olmali. ben ismini bile daha gecenlerde duydum. O ne diye arasdirdim baktim bildigin lahana ama neler eklenmis ne olmus.
    elinden yemeyi cok isterdim canim.
    Eline saglik olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet lahana:)canım keşke elimden yapsam sana ne sevinirdim,ama nasip belki olur bir gün.
      sevgiler

      Sil
  12. Ellerinize sağlık.. Bende çocukken hiç sevmezdim. Şimdi üzerine acı biberle ellerimle birlikte yiyorum.. Svgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Canım bir keresin de bende tesadüf patates koymuştum sarmadan kalan lahanalar az olunca gerçekten güzel bir lezzet veriyor.Ellerine sağlık olsun..

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle mutlu seneler , kapuska benim de çok sevdiğim bir yemek malesefki eşim ve kzıım pek hoşlanmıyor , ben de zorla yedireceğim belki severeler :-) Ama değinmeden geçemeyeceğim diğer bir nokta da sunum yaptığın tabaklar şahane :-) sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.