10 Aralık 2012 Pazartesi

Ayva Reçeli (Düdüklü Tencerede)


Birkaç gündür yağmura teslim olmuş durumdayız.O kadar güzel yağıyor ki.Pencereme vuran yağmur damlacıklarını izliyorum arada dalıp gidiyorum.

Bu havalar insan üzerinde biraz ağırlık yapsa da evde keyif yapmak için birebir.
Tam mevsimine yakışır bir tarif de bugüne uygun olur diye düşündüm.Ayva bol iken reçelini,tatlısını yapmak lazım.Bu reçeli düdüklü tencerede hazırladım.Deneyin eminim beğeneceksiniz.

Mutlu,lezzet dolu bir hafta diliyorum.

Malzemeler:

  • 1 kilo Ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1,5 su bardağı su
  • Ayva çekirdekleri


Yapılışı:
  • Ayvaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Düdüklü tencerenin zeminine ayvaların çekirdeklerini alın.
  • Ayva çekirdekleri renk ve kıvam vermekte.
  • Temizlenen ayvaları rendenin iri kısmı ile rendeleyin.
  • Toz şekeri ekleyin ve 30 dk bekletin.
  • Daha sonra kabuk tarçın,karanfil,limon suyu ve su ilave edin.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  • Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Tıpasını aşağı indirdikten sonra düdüklü tencere ötmeye başladığı zaman 15 dk pişirin.
  • Daha sonra karanfil,kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerini içinden çıkarın ve kavanoza koyun.

Keramika ürünleri için buraya bakabilirsiniz.

14 yorum :

  1. baharcım ayvayı tatlı şekliyle çok seviyorum karanfil ve tarçın da çok yakışıyor ben henüz yapmadım zamanı geçmeden yapmak lazım.. ellerine sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ayvayı annem dilim dilim yapar. Nefis olur.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Evde bolca ayva var,ne yapsam diye dusunuyordum.tarifi mutlaka deneyecegim.defterime not ettim.ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bende yaptım ve sabahları bu güzel tadla kahvaltı yapmaya bayılıyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. nasılda güzel olmuş canım.akşam akşam canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. pazardan ayva aldım çok güzel diye sattılar eve geldim boğazıma durdu yiyemedim, herhalde reçel olaçak kaçınılmaz son olsun bende sizin tarifden bir ayva reçeli yapayım iyi oldu.Düdüklü bende çok kullanırım tam benlik elinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. tadına bayılırım ayva reçelinin, ellerine sağlık Bahar'cığım..

    YanıtlaSil
  8. kızarmış ekmeğin üzerine azıcık kaymak ve reçel
    mmmmm missss misss :D

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. muhteşem bişey bu bayılırımmm ben:))) ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  10. ELLERİNİZE SAĞLIK
    HARİKA GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  11. Günaydın ve Afiyetle yiyin inşallah. Bende yarın sabah kaynatıcam umarım sizinki gibi güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. mmmm kuzum aldım kahvaltıya mükemmel:)))

    YanıtlaSil
  13. elinize sağlık.verdiğiniz dakika hangi düdüklü için geçerşidir acaba...

    YanıtlaSil
  14. Evdeki ayva stoğunu eritmek için birebir bu tarif. Harika görünüyor, ellerine sağlık Baharcım..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.