23 Nisan 2012 Pazartesi

Tavuk Türlü


Havalar güzel bir şekilde ısınmaya devam ederken yaz mevsimine uygun yemeklere de geçiş başladı yavaş yavaş.Yaz mevsimi deyince aklıma ilk gelen karışık kızarma oluyor.Şöyle bol soslu,sarımsaklı yoğurt eşliğinde ya da zeytin yağlı türlü hmmm...Neyse bu saatler de "yapma"dediğinizi duyar gibiyim:)Biz en iyisi tarife geçelim.Nefis pratik ama bir o kadar da lezzetli bir anne yemeği var burada.Annem çok güzel yapar.Ehh artık yapa yapa bende o lezzeti yakalıyorum :)Boynuz kulağı geçermiş:)

Malzemeler:
  • 400 gr fileto tavuk eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet büyük kabak 
  • 4 adet büyük patates 
Sosu için:
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağ 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sebzeli tuzot
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini çok ince olmayacak şekilde büyük parçalara bölün.
  • Geniş bir tencereye alın.
  • Patateslerin kabuklarını soyun büyük büyük doğrayın.
  • Kabakların kabuklarını soymadan iri iri doğrayın.
  • Kuru soğanı da irice doğrayın.
  • Sarımsakları kesin serpiştirin.
  • Sosu için sos malzemelerini bir kaseye alın karıştırın ve tencereye her yerine gelecek şekilde dökün.
  • 1 su bardağı su ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra tavukların iyice kızarması için bir süre daha pişirin.

13 yorum :

  1. hımmmm süper ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık baharcığım nefis olmuş afiyet şeker olsun sizlere...

    YanıtlaSil
  3. anne garantili kesin harika olmuştur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. Tavuğun her türlüsüne bayılırım.Ellerinize sağlık,hafif ve sağlıklı bir tarif olmuş..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Görüntüsü çok cazip geldi, kokusunu duyar gibi oldum. Ellerine sağlık, Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık önceki gün yapmıştım bende ama kabaksız bir daha ki sefere kabakta ilave edeyim:)
    Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  7. Yemek harika görünüyor da ben asıl fırın kabına bayıldım Bahar'cım. Çok çok şık..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. fırın kabına bayıldım ellerine sağlık markası nedir?
    sevimyıldız

    YanıtlaSil
  9. tarifler fotoğraflar çok iç açıcı,ellerinize sağlık fırın kabı da ayrı bir güzel
    sevgiler
    ayşegülayhan

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık canım

    yanına da pilav mmmmm :)

    YanıtlaSil
  11. tarif çok güzelde fırın kabına aşık oldum.güle güle kullan canım. darısı banada olsun:)))

    YanıtlaSil
  12. tavuğun en sevdiğim hallerinden biri ellerine sağlık bahar'ım..

    YanıtlaSil
  13. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.