10 Nisan 2012 Salı

Zeytinyağlı Bakla (2)



Evet sezon açıldı.

Tezgahlar taze Bakla ve Enginar dolu.Henüz Enginar için açılış yapamasak da Bakla evimize uğramış durumda.

Çok şanslıyım,kızımda benim gibi hiç bir sebzeyi ayırmadan yer.Bu yüzden bütün sebzeler evimizde pişer ve prensesle afiyetle yenir.

Rabbim'e ne kadar şükür etsek azdır,bunca nimet karşısında.

Eee tabi bunca güzellikler karşısında onları en lezzetli hale getirip sunmak da bizlere kalıyor.

Daha önce bir Bakla tarifi vermiştim,bu sefer bir kaç ekleme yaparak hazırladım.


Malzemeler:
  • 500 gr taze Bakla
  • 2 dal taze soğan
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 adet küp şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 küçük demet dereotu


Yapılışı:
  • Baklaları temizleyin ve ortadan ikiye bölün.
  • Derin su solu bir kabın içerisine yarım limon suyu ekleyin,baklaları bu suya bırakın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın,düdüklü tencereye alın zeytin yağında kavurun.
  • Taze soğanları ve 2 diş sarımsağı da doğrayın ve ekleyin.
  • 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek 1,2 dk karıştırın.
  • Limon suyunun içinde olan baklaları süzün ve tencereye alın.
  • Üzerine yarım limon suyu ve 1 adet küp şeker ekleyin.
  • 1-2 dk soteledikten sonra 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  • Normal tencerede de yapabilirsiniz,ben düdüklü tencerede hazırlıyorum.
  • Buharı içinde kaldığı için daha lezzetli oluyor.
  • Piştikten sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
  • Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

18 yorum :

  1. geçen gün annem yapmıştı. off kaç tabak yediğimi sayamadım bile. yanında taze sarmısak yemeyi çok seviyorum ben

    YanıtlaSil
  2. bende geçen hafta yapmıştım,tam mevsiminde degerlendirmek lazım bu yemeği,bende düdükü tencerede yaparım hep ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. yarın ne yapsam diye düşünmekten kurtuldum :)

    YanıtlaSil
  4. kızının hiçbir sebzeyi ayırmaması çok büyük bir şans. Benimkiler etçil malesef. Pek otlarla araları yok....

    YanıtlaSil
  5. baklayı o kadar çok seviyordum ki

    hele pişerkenki kokusuna bayılıyordum

    dum diyorum çünkü benim midemde reflü olalı beri ben bakla yiyemiyorum...

    inanılmaz ağrıtıyor resmen kıvandırıyor :(

    Dokunmayanlar bol bol yesin bence

    bir yerde okumuştu..
    bakla o kadar şifalıymış ki yendiği tane adedince vücuttan hastalık def olurmuş....

    eline sağlık canım benim içinde bir tabak ye :)

    YanıtlaSil
  6. Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
    "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
    7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
    http://pasasofram.blogspot.com/ adresimde göndereceğiniz birbirinden
    güzel tarifleri yayınlayacağım...
    Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
    sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
    bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
    etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
    lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. baharcığım ellerine sağlık bende severim baklayı yalnız benden başka yiyen olmadığı için pek pişiremem. sanki kokusunu buralardan duydum nefis olmuş nefis

    YanıtlaSil
  9. baharın müjdecilerinden bakla ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık bizde çok sevilmiyor yemeği, bende çok düşkün değilim ama faydası için az suda haşlayıp salata gibi ekşileyip z.yağı koyuyorum:)
    sevgiler canım prensesi öpüyorum aferin ona ayırım yapmaması süper

    YanıtlaSil
  11. Gecen haftada ben ayni yemegi yapip yayinlamistim.ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  12. çok severim çook:)ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ben de alıp yaptım ilk baklayı ve tadına doyamadım. Enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  14. Şimdi tam zamanı, çok güzel olmuş.
    Ellerinize sağlık.
    Görüşmek dileğiyle, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Şimdi burada görünce baklayı. Sarımsaklı yoğurtla yemeyi hayal ettim. Acilinden iş çıkışında manava uğramam gerekli. Baklalar çıkmışta haberimiz yok.

    YanıtlaSil
  16. Baharım yaaa seni çok özledim yahuuu şu sıralar hiç sesin çıkmıyor.

    ZEYTİNYAĞLI BAKLANDA NEFİS GÖRÜNÜYOR BU ARADA.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık.Ben çok severim.Nefisss görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. Taze baklayı bizde çok severiz. Sizde çok güzel yapmışsınız. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.