12 Nisan 2012 Perşembe

Pastane Açması


Uzun zaman oldu hamur işi yapmayalı,hem de ilk kez:)haftada bizim evde aranır normalde.Uzun zaman dediğimde 1 ay rahat oldu,geçti bile.Ne kadar özlemişim hem pişerken ki kokusunu hemde yemesini.

Bugün sabah kahvesine gitmeden malzemeler ekmek makinesine yerleşti,ben kahvemi içip gelen kadar hamur yoğrulmuş mayalanmış neredeyse sıkılıp makineden çıkmak üzereydi ki yakaladım:)Ve hızımı alamayıp ikinci hamurun malzemelerini yerleştirdim makineye.İki çeşit hamur işi yapıldı bugün beş çayına.Yanına peynir,zeytin ohh daha ne olsun değil mi?Nermin'le çayın dibini görene kadar keyif yapıyoruz,çayın dibini gördüğümüz halde yinede bir bardak diye zorladığımız bile oluyor:)

Sıradaki tarifi geçip bugün yapılan bu enfes Pastane Açmasını paylaşmak istedim.Tarif 40fırınekmek sitesinden,şimdiye kadar denediğim tariflerde harika sonuçlar aldım.Gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum size.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (2 tatlı kaşığı)
  • 1 su bardağı ılık süt
İçi için:
  • 75 gr margarin yada tereyağ (yumuşak)
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Derin bir kabın içine sıvı malzemeleri alın.
  • Tuz,maya ve toz şekeri ekleyin.
  • 3 su bardağı unu da ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Ilık bir ortamda iki katına çıkana kadar bekletin.
  • Hamuru 10 bezeye ayırın.
  • 75 gr margarini 10 parçaya bölün.
  • Bezeleri parmak uçlarınızla yassılatıp gerekirse kenarlarında çekiştirerek tatlı tabağı büyüklüğünde açın
  • Eşit ayrılan margarini her yerine gelecek şekilde sürün.
  • İnce bir rulo şeklinde sarıp iki elinizle burgu şekline getirin.
  • Burgunun iki ucunu açılmayacak şekilde sağlamca birleştirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve 30 dk daha bekletin.
  • Yumurta sarısını toz şeker ile karıştırın ve açmaların üzerine sürün.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Tarifin orijinali için buraya bakabilirsiniz.

9 yorum :

  1. Mımmm..nefis görünüyor...bayılırım..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. En kısa zamanda denemek istiyorum. Görüntü çok güzel tadıda öyledir eminim

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık çayda varsa geliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. korktuğum kadar uğraştırıcı değilmiş açma tarifini ince ayar zannederdim. Sadece sabredip beklemek kalıyoır, maşallah canım tariflere yetişilemiyor:) ne zaman nete gelsem acaba neler yaptın diye bakıyorum:) Allah mutfağının bereketini arttırsın.

    YanıtlaSil
  5. Yağı oldukça az.Hazır açmaların yağı çok fazla.Tarif güzelmiş.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Baharım nefis olmuş açmalar. Ben bir tane sabah çayımın yanına alıyorum haberin olsun. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık nefiss görünüyor..hayırlı cumalar...sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. sıcak sıcak mis gibi olmuştur, bende deneyeceğim ellerine emeklerine sağlık baharcığım.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.