26 Mayıs 2011 Perşembe

Tiramisu


Her gün yesem asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet Tiramisu...

Malzemeler:Pandispanyası

  • 3 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 3-3,5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kaynar su
  • 1 paket kakao 25 gr
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gr margarin
  • 100 gr labne
Üzeri için:
  • Kakao
Yapılışı:
  • Pandispanya için yumurta ve toz şekeri mikser ile karıştırın.
  • Un,vanilya,kabartma tozu kaynar suyu ilave edin.
  • Kakaoyu ekleyin karıştırın.
  • Büyük kelepçeli kalıba boşaltın.
  • 170 derece fırında keki pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra ılınması için biraz bekletin.
  • Ortadan ikiye kesin.
  • Kreması için süt,şeker,unu tencereye alın çırpma teli ile karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra margarin ve labneyi ekleyin.
  • Mikser ile iyice karıştırın.
  • Sıcak su,nescafe ve toz şekeri karıştırın yarısını kekin alt kısmına her yerine gelecek şekilde gezdirin.
  • Kremanın yarını ekleyin.Diğer keki üzerine kapatın ve kalan kahveyi üzerine gezdirin.
  • Geri kalan kremayı üzerine ilave edin edin ve kakao eleyin.
  • 1 gece buzdolabında bekletin ve servis edin.



7 yorum :

  1. bende hayır demem:))
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  2. Baharcım eline sağlık tariflerine yetişemiyorum harika şeyler hepsi ...

    YanıtlaSil
  3. Çok sade,çok hoş gözüküyor :)
    Ellerinize sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Bahar hanım süpersin canım maşallah tarifler ard arda geliyor
    tiramisun nefis görünüyor ellerine sağlık hayatım hayırlı cumalar diliyorum öptüm

    YanıtlaSil
  5. aynen bende hergun yesem hic hayir demem verde ver derim :)
    hatta cok zaman bile ozellikle canim isteyince yapar yerim bekletmeden :)
    ellerine saglik canim gorunusu cok guzel

    YanıtlaSil
  6. ohhh kahveli tatlara hiç hayır demem zaten, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık bayıldım pastanıza.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.